Wereld Natuur Fonds Nederland

WNF en Center Parcs slaan handen ineen voor bescherming natuur

Spectaculaire groepsduik op 4 november vanaf strand Zandvoort

Zeker 1000 dappere volwassenen en kinderen nemen op zondag 4 november om 14 uur een duik in zee vanaf het strand in Zandvoort. Ze laten daarmee zien dat het hen menens is - ook al moeten ze kou en regen trotseren - met de bescherming van de natuur onder water. De herfstduik is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in samenwerking met Center Parcs. De presentatie is in handen van Gaston Starreveld, ambassadeur van de Nationale Postcodeloterij. Bekende Nederlanders die meeduiken zijn: tv-presentator Harm Edens en actrice Marianne Mudder. U bent van harte uitgenodigd om verslag te doen van dit evenement.

Programma:
13.15 uur: ontvangst in lobby Strandhotel Center Parcs, Trompstraat 2, 2041 JB, Zandvoort

13.35 uur: welkom door WNF-directeur Johan van de Gronden

13.40 uur: Opblazen zwemband, warming up, verkleden.

13.50 uur: Richting zee

14.00 uur: Hersftduik

14.10 uur: aankleden, koek en zopie

15.00 uur: prijsuitreiking

Veel van de kinderen laten zich sponsoren. Ze zijn hiervoor via de speciale actiewebsite www.wnf.nl/duikmeeinzee van te voren sponsors aan het werven voor minimaal 5 euro per duik. Center Parcs stelt onder andere voor iedere 100ste deelnemer die zich heeft ingeschreven, een gratis verblijf in een van de parken beschikbaar. Bovendien krijgt de duiker die het grootste geldbedrag heeft ingezameld een volledig verzorgd verblijf bij Center Parcs aangeboden.

De massale groepsduik is onderdeel van de WNF-bewustwordingscampagne 'Kies voor een levende zee', die op 30 september officieel van start is gegaan. Met deze campagne wil het WNF voor het 2e achtereenvolgende jaar aandacht vragen voor de bedreigingen van het leven in zee door overbevissing en bijvangst. Onlangs verspreidde het WNF met oog hierop de geheel vernieuwde VISwijzer, waarop staat te lezen welke vis je verantwoord kunt eten. Ook op 4 november wordt de VISwijzer volop uitgedeeld.

Wilt u van te voren laten weten of u bij de duik aanwezig zult zijn? Uiteraard kunt u ook zelf meeduiken. Het Strandhotel ligt vlak achter de Boulevard. U kunt gratis parkeren. ///////////////////
Voor meer informatie en aanmeldingen:
Clarisse Buma, hoofd persvoorlichting Wereld Natuur Fonds 030-6937374 / 06-21548657
cbuma@wwf.nl

Monique Dekking, hoofd persvoorlichting Center Parcs 010-4989786 / 06-50631776
monique.dekking@centerparcs.com

Persfoto's van de groepsduik komen op zondag 4 november aan eind van de middag rechtenvrij beschikbaar. Op maandag wordt via ANP-Video een videopersbericht verspreid met actuele beelden van de groepsduik.

Verder op aanvraag beschikbaar:
Persband met bewegend beeld van leven in zee, plus foto's.
-
Wereld Natuur Fonds
Driebergseweg 10
3708 JB Zeist