Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Pimp my Block Final Party

23 oktober 2007
Rapper Lil Future (a.k.a. Lion Buiten) uit Geuzenveld treedt op 4 november op bij de Pimp my Block Final Party. Hij zal daar onder andere het nummer "Geuzenveld" ten gehore brengen. Dit nummer is het resultaat van het project Pimp My Block.

Dankzij het project Pimp my Block hebben jongeren ui lilfuture001.jpg (57 Kb) t vijf achterstands-wijken de afgelopen twee jaar op verschillende manieren hun wijk gepimpt. Op 4 november zijn zij van harte uitgenodigd op de Pimp my Block Final Party in de Odeon in Amsterdam. Dit evenement is tevens de première van de Pimp my Block documentaire. Ook wordt het handboek
`Doe maar Geweldig! Maak van jouw idee een succes.' gepresenteerd. Sherlock met DJ Low pro presenteren de middag en APPA verzorgt de slotact!

Doel van de Pimp my Block Final Party is niet alleen kennis en ervaring met elkaar delen, maar ook samen genieten van de documentaire Pimp my Block. De film geeft een beeld van de manier waarop de Pimp my Block deelnemers hun idee hebben omgezet in een succesvol project. Daarnaast worden de eerste exemplaren van het handboek `Doe maar Geweldig!' uitgereikt. Een boekje dat in acht stappen laat zien hoe je een project organiseert. De Nationale Jeugdraad heeft dit boekje gemaakt om ook andere jongeren te stimuleren een project op te zetten. De jongeren verzorgen zelf ook een aantal optredens, waaronder de succesvolle rapmusical `Kreet uit West' die in de stadsschouwburg van Tilburg heeft gestaan. De presentatie van de dag wordt verzorgd door Sherlock samen met DJ Low pro met als slotact APPA en de Tuigcommissie.

Pimp my Block is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en laat jongeren tussen de 14 en 23 jaar actief meedenken over hun wijk. Pimp my Block startte in 2005 in vijf wijken: Amsterdam- Geuzenveld, Arnhem- Malburgen, Lelystad- Zuiderzeewijk / Atolwijk, Rotterdam- Vreewijk en Tilburg- Kruidenbuurt. Jongeren konden ideeën inleveren om hun wijk te pimpen. De jongeren met de beste ideeën kregen niet alleen een bedrag van 5000 euro, ook werden ze gecoacht om zelf hun idee uit te voeren. Hierdoor zijn in Amsterdam- Geuzenveld de vuilnisbakken gepimpt, is er in Arnhem- Malburgen een groot Kickbox gala georganiseerd, heeft in Lelystad- Zuiderzeewijk/ Atolwijk het evenement Hoodstartz en in Rotterdam- Vreewijk het multiculturele festival Doe Effe Chill plaatsgevonden en is er in Tilburg is de rapmusical ` Kreet uit West' gemaakt.

Pimp my Block is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland en het Miniserie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Nationale Jeugdraad is een landelijke organisatie voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De Jeugdraad wil dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. Of het nu gaat om politieke invloed of een evenement in een gemeente, de Jeugdraad maakt het mogelijk.

Voor meer informatie over Pimp my Block, kijk op www.pimpmyblock.nl affichepimpmyblock.jpg (51 Kb)