Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt beschieten van auto's

Publicatiedatum: 4-11-2007 15:23:02

ARNHEM - De Arnhemse politie onderzoekt een drietal vernielingen aan geparkeerde auto's op de Verlengde Hoflaan in de wijk Klarendal nadat daar kennelijk op was geschoten. Bij het incident, dat plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag, is niemand gewond geraakt.

Zondagochtend meldde zich een buurtbewoner bij de politie met schade aan zijn auto. Onderzoek leverde het vermoeden op dat de schade kennelijk was veroorzaakt nadat er op de wagen was geschoten. Daarop werd op de Verlengde Hoflaan een nader onderzoek ingesteld waarbij de straat aan weerszijden werd afgezet. Dat leverde nog twee auto's op met soortgelijke schade. Uit verder sporenonderzoek kon worden vastgesteld dat er kennelijk op de auto's was geschoten met een vuurwapen.

Knallen
In de nacht van zaterdag op zondag meldde omstreeks twee uur 's nachts een buurtbewoner dat hij knallen had gehoord. Gezien de vele meldingen van vuurwerkoverlast de laatste tijd en enkele andere meldingen met op dat moment een hogere prioriteit werd besloten niet direct op deze ene melding te reageren. Pas later in de ochtend kreeg het verhaal een andere wending en bleek dat er geen sprake was geweest van vuurwerk maar dat er geschoten was. Uit een buurtonderzoek kwamen verklaringen naar voren van ooggetuigen die zelfs gezien hadden dat er geschoten was. Zij bleken echter niet de politie gebeld te hebben.

Tips
De politie heeft de zaak nog in onderzoek en roept daarbij getuigen op te reageren. Zo kunnen er voorbijgangers zijn die wellicht ook iets van het voorval hebben gezien. Ook anderen die geen getuige zijn geweest maar wel informatie hebben over de dader(s) wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Getuigen die al wel met de politie hebben gesproken hoeven niet meer te reageren. De Arnhemse politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844 of via e-mail RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (07-166536)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Uitslaande brand brengt hennepkwekerij aan het licht
Publicatiedatum: 4-11-2007 15:21:49

ARNHEM - Een uitslaande brand in een woning aan de Stadhoudersstraat in Arnhemse wijk Het Broek in de nacht van zaterdag op zondag heeft een hennepkwekerij aan het licht gebracht. Bij de brand zelf raakte niemand gewond.

De brand brak omstreeks half drie uit. Omdat niet duidelijk was of er zich iemand binnen bevond is de brandweer met perslucht naar binnengegaan maar er werd niemand aangetroffen. Op de zolderverdieping werd wel een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 200 planten. De kwekerij ging echter in vlammen op, evenals een deel van de woning. Naar de verantwoordelijken wordt nog gezocht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ontmanteld
In een woning in de wijk Malburgen-Oost stuitte de politie vrijdagavond ook op een hennepkwekerij. Nadat informatie was binnengekomen dat de woning gebruikt zou worden voor de hennepteelt gingen agenten op onderzoek uit. Behalve twee minderjarige kinderen werd er niemand binnen aangetroffen. Op de eerste verdieping en de zolder bleken ruimtes te zijn ingericht als hennepkwekerij. De planten bleken echter al wel te zijn geoogst en de kwekerij gedeeltelijk ontmanteld. Door het energiebedrijf werd fraude geconstateerd aan de stroommeter waarop die uit de woning werd gehaald. (07-166449 / 165809)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---