Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 4 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-11-2007 o Puntmuts van start, gestolen fietsen in beslag genomen en aanhouding na steekpartij.

Puntmuts van start

Zaandam

Met de aanhouding van een 20-jarige Zaandammer in een winkel aan de Czaar Peterstraat is het jaarlijkse project Puntmuts vrijdagmiddag van start gegaan. In november en december zet de politie agenten in uniform en in burger in om een oogje in het zeil te houden tijdens de winkeldrukte rond de feestdagen. Samen met winkeliers richt de politie zich op de aanpak van kleine criminaliteit. De aangehouden Zaandammer had de winkel verlaten zonder een pakje kauwgum ter waarde van nog geen tweeënhalve euro af te rekenen. Daarvoor mocht hij aan het bureau 130 euro afrekenen.

Zaterdagmiddag betrapten agenten in burger een 19-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan en een 18-jarige Zaandamse, die met niet betaalde sierraden een winkel aan de Gedempte Gracht verlieten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt wegens diefstal in vereniging.

Bromfietser aangehouden

Zaandam, 2 november 2007, 19:50 uur

De politie heeft vrijdagavond op de Peperstraat een 15-jarige Zaandammer aangehouden. De jongen reed zonder rijbewijs op een onverzekerde bromfiets zonder kentekenplaat. Omdat de herkomst van de brommer onduidelijk bleef, nam de politie het voertuig in beslag. De verdachte mocht na verhoor met de nodige processen-verbaal op zak het politiebureau weer verlaten.

Fietser geschept

Zaandam, 3 november 2007, 10:19 uur

Op de kruising van de Heijermansstraat met de Dr. Schaepmanstraat is zaterdagochtend een 76-jarige fietser uit Zaandam door een auto geschept. De automobilist, een 30-jarige plaatsgenoot, verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietser. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een blaastest wees uit dat er geen alcohol in het spel was. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen fietsen in beslag genomen

Zaandam, 3 november 2007, 12:20 uur

De politie heeft zaterdagmiddag twee van diefstal afkomstige fietsen in beslag genomen. Om fietsendiefstal tegen te gaan, is de politie alert op fietsen met kenmerken van diefstal. Bijvoorbeeld het ontbreken van een origineel slot. Op de Zuiddijk werd een 43-jarige Zaandamse aangehouden wiens fiets van diefstal afkomstig bleek te zijn. Op de Westzijde liep een 61-jarige Zaandamse om dezelfde reden tegen de lamp. De fietsen bleken in respectievelijk Nieuwegein en Alphen aan de Rijn te zijn gestolen. Beide vrouwen verklaarden de fietsen via via voor weinig geld te hebben gekocht. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

Politie zoekt dader beroving

Oostzaan, 3 november 2007, 14:57 uur

De politie is op zoek naar een licht getinte jongen van ongeveer 15 jaar, die zaterdagmiddag een 74-jarige Oostzaner van zijn geld heeft beroofd. De man was in de tuin bij zijn woning aan het Grashof aan het werk, toen de jongen hem aansprak. De jongen, die een bruine leren jas droeg en zwart haar heeft, vroeg de man of hij geld kon wisselen. Op het moment dat de man zijn portemonnee tevoorschijn haalde, griste de jongen het papiergeld eruit en rende weg richting de Lissebrug. De buurman die de achtervolging inzette, verloor de dader helaas uit het oog. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij politiewijkteam Landsmeer-Oostzaan via 0900-8844.

Winkeldieven aangehouden

Purmerend, 3 november 2007, 15:06 uur

Medewerkers van een winkel aan de Hoogstraat hebben zaterdagmiddag twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen, 27 en 47 jaar zonder vaste woonplaats, hadden twee geprepareerde tassen bij zich met daarin goederen ter waarde van ongeveer 790 euro. De gewaarschuwde politie hield buiten de winkel nog een derde verdachte aan, een 26-jarige Purmerendse. De politie nam de tassen in beslag. De goederen werden aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. De drie verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na steekpartij

Zaandam, 4 november 2007, 06:48 uur

Na een melding van een steekpartij in een woning in Westerwatering, heeft de politie een 19-jarige Zaandammer aangehouden. Ter plaatse bleek het te gaan om een uit de hand gelopen ruzie, waarbij een eveneens 19-jarige Zaandammer een steekwond in zijn been had opgelopen. De verdachte was er inmiddels vandoor, maar kon in de buurt van zijn woning elders in Zaandam worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Medewerkers van Forensische Opsporing werden ingeschakeld om sporenonderzoek te doen. De politie nam een mes in beslag.

Laatst gewijzigd 04-11-2007 15:28 | © Politie Zaanstreek-Waterland |