Zeehondencreche Pieterburen

De eerste huilers van Zeeland weer terug in de Oosterschelde

Vier jonge zeehonden zijn afgelopen donderdag vrijgelaten in de Oosterschelde. Ze waren alle vier als huiler gevonden (een jong dat de moeder te vroeg is kwijtgeraakt). Eén van de dieren, Lara, was bij aankomst in de crèche nog maar een dag oud; ze was ook nog te vroeg geboren.
Lara werd samen met Bob, Deborah en Esmee vrijgelaten. De adoptanten en de vinders mochten "hun" zeehonden vrijlaten. Zeeland 01
Omdat het vakantie was waren er veel mensen op de been. Op die manier konden veel mensen van dichtbij kennismaken met zeehonden en met ons werk.
Zeeland 02

Zeeland 03

Zeeland 04
Wél zorgelijk is het, dat de zeehonden uit het Zeeuwse en Zuid-hollandse gebied dit jaar een slechtere conditie hadden dan de zeehonden uit de Waddenzee. Gelukkig hebben de dieren nu genoeg weerstand opgebouwd om zichzelf weer te redden. We zullen met onze wetenschappers verder onderzoek gaan uitvoeren om uit te zoeken hoe het komt dat de zeehonden uit Zuid Nederland het moeilijker hebben. Er zullen binnenkort nog zeven zeehonden worden vrijgelaten. Bijna alle jongen die dit jaar in het Oosterschelde-gebied zijn geboren, zijn in de Zeehondencrèche terecht gekomen.

04-11-2007 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart