Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Scholier aangehouden na gooien vuurwerk op schoolplein
Publicatiedatum: 4-11-2007 16:32:33

NIJKERK - De politie heeft vrijdag op een school in de gemeente Nijkerk een vijftienjarige leerling aangehouden nadat hij op het schoolplein met vuurwerk zou hebben gegooid. Een veertienjarige medeleerling had daardoor (lichte) verwondingen opgelopen. Volgens getuigen zou de aangehouden leerling het vuurwerk naar een groep medeleerlingen hebben gegooid waar het slachtoffer ook bij stond. Ondanks dat hij enkele meters van het vuurwerk was weggelopen hield hij er toch een verwonding aan zijn rug aan over. De conciërge van de school greep na het incident in en droeg de vuurwerkgooier over aan de politie. De jongen had verklaard dat hij met zogenoemde `vlinders' had gegooid, een zwaar soort knalvuurwerk. Bij de knaap werden nog vier stuks van het vuurwerk in beslag genomen. De knaap had verklaard het vuurwerk onlangs van een onbekende te hebben gekocht en is na verhoor aan zijn ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met de knaap gebeurt.
(07-166561)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oosterbeekse (82) opgelicht door babbeltruc

Publicatiedatum: 4-11-2007 16:31:58

OOSTERBEEK - Een 82-jarige inwoonster van Oosterbeek is vrijdagavond het slachtoffer geworden van de zogenoemde babbeltruc. Een tot dusver onbekende man had het vertrouwen van de vrouw weten te winnen door zich voor te doen als medewerker van een bank. Vervolgens wist hij de hand te leggen op de bankpas en pincode van de Oosterbeekse. Even later bleek er al geld van de rekening van de vrouw te zijn opgenomen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van ongeveer
1.70 m lang en donkerblond haar. De man zou sjofel gekleed gaan en zou onder meer een bruine jas gedragen hebben. Hij maakte een uiterst vriendelijke indruk en zou rijden in een donkerblauwe Mercedes. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt alert te zijn op dit soort oplichtingspraktijken. De politie benadrukt dat banken of andere instanties nooit naar pincodes zullen vragen. Ook doet men er goed aan onaangekondigd bezoek een nieuwe afspraak te laten maken en altijd naar legitimatiebewijzen te vragen. Bij twijfel waarschuwt u de politie (0900-8844).
(07-165894)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse lichtgewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 4-11-2007 16:31:21

BENNEKOM - Bij een verkeersongeval op de Kierkamperweg in Bennekom is vrijdagavond een zeventienjarige Wageningse - naar later bleek - lichtgewond geraakt. Het meisje reed stond kwart over zeven met haar brommer stil op de Kierkamperweg omdat het verkeer voor haar ook stopte. Een achteropkomende auto, bestuurd door een achttienjarige jongen uit Renswoude, kon niet op tijd stoppen en reed de Wageningse aan. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar geconstateerd werd dat de verwondingen beperkt waren tot enkele kneuzingen. De Wageningse kon daarna het ziekenhuis verlaten. Volgens de politie had de automobilist niet gedronken.
(07-165868)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nekletsel bij kop-staartbotsing

Publicatiedatum: 4-11-2007 16:30:53

OOSTERBEEK - Na een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de Utrechtseweg in Oosterbeek zijn twee inzittenden met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis afgevoerd. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond kwart voor zes toen een 56-jarige Oosterbeekse achterop de auto van een 49-jarige Arnhemse botste. De Arnhemse en haar passagier, een 65-jarige vrouw eveneens uit Arnhem, kampten met nekklachten en zijn voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Oosterbeekse was met de schrik vrij gekomen. Door drukte had de Arnhemse bij de verkeerslichten ter hoogte van het benzinestation moeten remmen. De vrouw uit Oosterbeek kon kennelijk niet op tijd stoppen waarna de aanrijding plaatsvond. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-165817)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete en winkelverbod voor Lunterense na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 4-11-2007 16:30:19

EDE - Een zestigjarige vrouw uit Lunteren heeft zaterdag van de politie een boete van 130 euro gekregen in verband met winkeldiefstal in Ede. Van de zaak kreeg de Lunterense een winkelverbod van een jaar. Personeel van de zaak aan de Keesomstraat betrapte de vrouw toen ze een aantal tubes shampoo in haar binnenzak zou hebben gestopt en zonder af te rekenen naar buiten was gelopen. Nadat ze aan de politie was overgedragen bekende ze de diefstal. De buit is aan de zaak teruggegeven. De Lunterense is na verhoor vrijgelaten. (07-166125)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontrole in Stroe

Publicatiedatum: 4-11-2007 16:29:51

STROE - Door het verkeershandhavingsteam van de politie is vrijdag in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een alcoholcontrole gehouden in Stroe. De controle was vooraf bekend gemaakt op de site www.verkeershandhaving.nl. Tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds werden op de Wolweg ruim 850 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Dat leverde één bestuurder onder invloed op: een veertigjarige man uit Uddel bleek met een promillage van 1,13 achter het stuur te zijn gekropen. Dat is ruim twee keer de maximum toegelaten hoeveelheid. Naast een proces-verbaal kreeg de Uddelnaar een rijverbod opgelegd.
(07-165906)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---