Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 04/11

TILBURG, 4 november 2007

SMS-Alert waarschuwt voor gevaarlijke psychiatrische patiënt

TILBURG De politie heeft gisteravond via een SMS-Alertbericht de omgeving van een psychiatrische instelling gewaarschuwd voor een ontsnapte gevaarlijke patiënt. De man, een 27 jarige Tilburger die met een rechtelijke machtiging opgenomen is in de instelling had kans gezien het gebouw uit te glippen. Gekleed in slechts een boxershort klom hij over de omheining en vluchtte weg.

De instelling sloeg direct alarm en stelde de politie in kennis. Door het ziektebeeld sloot de instelling niet uit dat hij zich gevaarlijk en agressief zou kunnen opstellen in de richting van zijn omgeving. Om de bewoners van de omliggende wijken te waarschuwen zette de politie direct SMS-Alert in en zocht in de omgeving. In totaal ontvingen ruim 7100 ontvangers het bericht. Een uur na het verspreiden van het bericht lukte het de politie de man in Loon op Zand aan te houden. Bij een willekeurig adres had hij aangebeld en was de woning binnen gelaten. Omdat de patiënt zich in de woning korte tijd later opstandig ging gedragen werd de politie geïnformeerd.

Aanmelden

Het lukte de politie in een korte tijd ruim 7000 ontvangers te waarschuwen en informeren door de inzet van het middel SMS-Alert. Graag had de politie alle bewoners willen informeren over het mogelijke gevaar. Aanmelden voor SMS-Alert gaat heel eenvoudig. De procedure tot het aanmelden staat beschreven op www.politiemwb.nl

Politie houdt automobilist aan voor rijden onder invloed

UDENHOUT De politie heeft vanmorgen tegen 03.00 uur in de Buntacker een 49 jarige automobilist uit Belgie aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 385 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 3 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt drietal aan voor het aanbrengen van graffiti

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 23.15 uur in de Reuverlaan drie Tilburgse jongens van 16 en 20 jaar aangehouden voor vernieling. De politie kwam de jongens op het spoor nadat een oplettende getuige gezien had dat het drietal graffiti aan het spuiten was op een elektriciteitshuisje.

Horecanacht in het centrum van Tilburg ontspannen verlopen

TILBURG Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het handhaven van de openbare orde in het centrum van Tilburg spreken van een ontspannen sfeer. De politie verrichte geen aanhoudingen. Wel werden er enkele opstootjes beteugeld en deelden agenten 12 bekeuringen uit aan centrumbezoekers voor onder andere wildplassen, het nuttigen van alcohol op straat en fout parkeren.

Politie betrapt drie minderjarigen bij een bedrijfsinbraak

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur drie Tilburgse minderjarigen van 14, 15 en 17 jaar in een bedrijfshal in de Hazelaarstraat aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een poging inbraak in een bedrijf. De jongens zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Een oplettende getuige meldde een mogelijke inbraak in een gebouw op het bedrijfsterrein aan de Hazelaarstraat. De politie stelde direct een onderzoek in en trof op het terrein enkele opengebroken toegangsdeuren tot loodsen aan. Tijdens het onderzoek hoorden agenten geluiden uit een van de loodsen. Onderzoek wees uit dat de drie minderjarigen zich schuil hielden in de loods.

Tilburgse vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gistermiddag even na 18. 00 uur in een woning in de wijk Veldhoven een 37 jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van mishandeling en het vernielen van huisraad. Het slachtoffer, een 39 jarige Tilburgse vrouw deed aangifte.

De verdachte wilde een gesprek met haar ex-man over de omgangsregeling en zocht contact met hem. In de woning werd ze te woord gestaan door het slachtoffer, de vriendin van haar ex-man. Het gesprek ontaardde in een conflict waarbij de verdachte huisraad vernielde en het slachtoffer in haar arm beet. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte aan en namen haar mee. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Politie haalt motorrijder van de weg

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 16.40 uur in de Elgarstraat een 17 jarige Tilburger aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten de man op een motor rijden over de Vlashoflaan, Hij viel de politie op omdat hij geen helm droeg. Bij het zien van de agenten reed de man met hoge snelheid weg en negeerde het gegeven stopteken. Via de fietsstrook reed hij met een snelheid van 80 kilometer per uur in de richting van de Elgarstraat. Het lukte de politie de man daar aan te houden.

Politie onderzoekt berovingen en is op zoek naar getuigen

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee berovingen die plaats gevonden hebben op het Goirkekanaaldijk en de Besterdring. De politie is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over deze misdrijven. De politie verzoekt hen contact op te nemen via 0900-8844.

Gisteravond rond 20.00 uur werd een 26 jarige man afkomstig uit Tilburg het slachtoffer van een beroving. De man fietste langs de Goirkekanaaldijk in de richting van het voetgangersbruggetje. Bij het bruggetje stond een groepje jongeren. Tijdens het passeren sloeg een van de jongens hem van zijn fiets. De groep omsingelde hem waarop hij zijn geld af moest geven.

Op de Besterdring werd een 39 jarige Tilburger her slachtoffer van een beroving. Rond 05.00 uur vanmorgen troffen agenten ter hoogte van de supermarkt een man op de grond aan. Hij had een hoofdwond en kon zich niet veel meer herinneren. Een getuige meldde gezien te hebben dat de man door meerdere personen op straat geschopt en geslagen werd. Het slachtoffer miste na de mishandeling enkele goederen. Voor onderzoek is hij meegenomen naar het Twee Steden Ziekenhuis. Tijdens de mishandeling passeerden volgens de aanwezige getuige enkele voorbijgangers het slachtoffer. De politie is op zoek naar deze getuigen en verzoekt hen dringend contact op te nemen met: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers