Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 04/11

OOSTERHOUT NB, 4 november 2007

Politie verricht één aanhouding in het centrumgebied Oosterhout

OOSTERHOUT Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Oosterhout verrichten één aanhouding. Naast het beugelen van enkele kleine opstootjes kregen twee centrumbezoekers een bekeuring voor wildplassen en fout parkeren.

Vanmorgen tegen 05.00 uur hebben agenten op het Arendsplein een 19 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden voor vernieling. De politie nam poolshoogte op het plein nadat er een melding binnengekomen was dat een jongen een auto vernielde. Op het pl;ein troffen de agenten een geparkeerd staande auto aan met een kapotte ruit. In de direct omgeving trof de politie de verdachte. Agenten zagen dat hij kleine wondjes aan zijn handen had. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man verklaarde zich niets van de vernieling te herinneren.

Politie houdt man aan voor vernieling verkeerszuil

WERKENDAM De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur op de Bandijk een 20 jarige inwoner uit Oudheusden aangehouden voor vernieling. Surveillerende agenten zagen dat de man ter hoogte van het busstation op de Bandijk tegen een verkeerszuil schoppen. De zuil brak af en belandde op het wegdek. Bij het zien van de agenten trachtte de verdachte te vluchten en zich te verstoppen. De agenten vonden hem liggend in de berm van de Bandijk.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

WAALWIJK De politie heeft vanmorgen rond de klok van 00.30 uur een 28 jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. Controle wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Uit een ingesteld ademonderzoek bleek dat hij 610 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde onder andere een fles wijn gedronken te hebben. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt tweetal aan voor openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT Een agent in privé-tijd heeft rond middernacht op de Hoofseweg twee jongens van 17 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Oosterhout aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, een 48 jarige inwoner uit Oosterhout werd gisteravond rond 23.45 uur tijdens het uitlaten van zijn hond op de Hoofseweg aangesproken door twee onbekende jongens. De jongens verkeerden onder invloed van alcohol. Een van hen had een fles bier bij zich. Tijdens het aanspreken sloeg een van de twee jongens het bierflesje tegen het hoofd van de Oosterhouter. Het slachtoffer viel op de grond en verloor vermoedelijk tijdelijk het bewustzijn. Toen hij bij kwam voelde hij dat hij een hoofdwond had. In de verte zag hij het tweetal weglopen in de richting van het viaduct. Thuis informeerde hij zijn buurman, een agent, over het voorval. Beiden hebben vervolgens de omgeving afgezocht naar de twee verdachten. Op de Hoofseweg in de richting van het centrum troffen ze beide verdachten.

Zoon aangehouden voor huiselijk geweld

WERKENDAM De politie heeft gisteravond rond 20.00 uur in een woning in Werkendam een 17 jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 52 jarige vader in de woning mishandeld te hebben. In de woning kregen vader en zoon een woordenwisseling over het douchegebruik. De woordenwisseling ontaardde in een conflict waarbij de verdacht het slachtoffer in het gezicht sloeg en bij de keel greep.

Winkeldievegge loopt tegen de lamp

OOSTERHOUT De politie heeft gisteravond even na 18.00 uur in een supermarkt aan de Keiweg een 23 jarige inwoonster uit Oosterhout aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had enkele levensmiddelen uit de schappen in haar tas gestopt en was vervolgens de winkel uitgelopen. Buiten spraken medewerkers haar aan en droegen haar over aan de politie. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af. Geldgebrek was de oorzaak.

Politie arresteert automobilist na verkeersongeval

LAGE ZWALUWE De politie heeft gistermiddag in de Kerkstraat een 52 jarige automobilist uit Lage Zwaluwe aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was in de Kerkstraat met zijn auto in aanrijding gekomen tegen een geparkeerd staande auto, nadat hij in een bocht de controle over zijn voertuig verloor. Na de aanrijding liep de verdachte weg in de richting van een horecagelegenheid. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de man in een café aan. Hij was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Op het bureau werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De ademtest wees uit dat de man bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had namelijk 1090 ug/l aan alcohol in zijn bloed.

Politie arresteert Eindhovenaar voor vernieling auto

WAALWIJK De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.00 uur in de Mozartlaan een 49 jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden voor vernieling. Agenten reden door de Mozartlaan en zagen een man op een zojuist ingeparkeerde auto aflopen. Zonder enige aanleiding sloeg hij met kracht tegen de linker flank van de auto. Na de klap vervolgde de man te voet zijn weg in de richting van de Beethovenlaan. De agenten zagen dat de man schade toegebracht had aan de auto en spraken hem aan. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Auteur: Desiree Brabers