Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 04/11

BREDA, 4 november 2007

Horecanacht in het centrum van Breda verloopt rustig

BREDA Agenten die gisteravond en vannacht toezicht hielden in het centrumgebied van Breda spreken van een gezellige, ontspannen sfeer. De politie verrichte in totaal twee aanhoudingen. Naast het beteugelen van enkele klein opstootjes kregen 12 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen, fout parkeren en baldadigheid.

Op het Kerkplein hebben agenten vanmorgen rond 01.30 uur een 24 jarige Bredanaar en een 22 jarige Amsterdammer aangehouden voor het verstoren van de orde. Beide mannen kregen ruzie met elkaar waarbij over en weer getrapt werd.

Verdachte steekt broer in bovenarm

BREDA De politie heeft vanmorgen in een woning in Breda de 31 jarige bewoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 27 jarige broer, afkomstig uit Breda, in de arm te hebben gestoken. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Het slachtoffer is overgebracht naar het Molengracht ziekenhuis in Breda.

Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in, in de omgeving van de woning van de verdachte. Daar werden ze aangesproken door het slachtoffer. De man had een steekwond in zijn bovenarm. Het slachtoffer verklaarde tijdens een woordenwisseling met zijn broer door een scherp voorwerp te zijn gestoken. In de woning troffen agenten de verdachte aan en namen hem mee naar het bureau.

Broers aangehouden voor openlijke geweldpleging

ETTEN-LEUR De politie heeft vanmorgen bij een horecagelegenheid aan het Trivium twee broers van 18 en 21 jaar, beiden afkomstig uit Sprundel aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beide mannen raakten in het etablissement slaags met een andere bezoeker. Ook de auto van de bezoeker was niet ongemoeid gelaten. De 18 jarige verdachte had op het parkeerterrein vernielingen aangericht aan de auto van het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

Politie arresteert veelpleger voor ontzegging rijbevoegdheid

SINT WILLEBRORD De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur in de Elsanta een 34 jarige inwoner uit Sprundel aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto met aanhangwagen rijden over de Vosdinkseweg in de richting van Elsanta. De bestuurder viel op omdat hij geen gordel droeg. Controle wees uit dat de bestuurder, een bekende veelpleger, een auto bestuurde tijdens zijn rijontzegging.

Man verzet zich bij aanhouding

BREDA De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur op de Haagweg een 32 jarige Bredanaar aangehouden voor vernieling. Agenten hielden de verdachte aan nadat hij enkele ruiten van de woning van zijn ex-partner had ingegooid. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij schopte een agent en probeerde zich los te trekken. Het lukte de politie de man in bedwang te krijgen waarop hij overgebracht werd naar het bureau. Daar ontving hij na verhoor een boete van 220 Euro

Bredanaar vernielt ruit bij eetgelegenheid

BREDA De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.30 uur op het Stationsplein een 39 jarige inwoner uit Breda aangehouden. De man wordt ervan verdacht een ruit van een eetgelegenheid aan de Baliendijk te hebben ingegooid. Op het bureau ontkende hij enige betrokkenheid.

Medewerkers van de eetgelegenheid zagen gisteravond rond 21.00 uur dat een man de ruit van het bedrijf ingooide. Na deze actie rende de verdachte weg. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen op het Stationsplein een man die voldeed aan het opgegeven signalement.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

ULVENHOUT De politie heeft gisteravond tegen 19.00 uur in een woning in Ulvenhout een 58 jarige automobilist uit Ulvenhout aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was eerder betrokken bij een verkeersongeval aan de annevillelaan. Daar botste hij met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 925 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 11 uur mocht hij na verhoor vertrekken .Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert drietal voor openlijke geweldpleging

BREDA De politie heeft gistermiddag rond 15.15 uur op het Moerenpad drie mannen van 17, 46 en 20 jaar, afkomstig uit Breda aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De mannen wilden een eerder uitgeleende computer terug en zochten contact met een 41 jarige Bredase vrouw. De vrouw gaf aan de computer niet terug te geven zonder overleg met haar dochter, die de computer gebruikte. Het gesprek ontaardde in een conflict waarbij het drietal de vrouw sloeg. Ten gevolge hiervan viel ze op de grond en liep een verwonding aan haar hoofd op. De verdachten zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Desiree Brabers