Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 04/11

BERGEN OP ZOOM, 4 november 2007

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol

STAMPERSGAT De politie heeft vanmorgen rond 04.45 uur in de Dennis Leestraat een 41 jarige automobilist uit Stampersgat aangehouden. Tijdens een politiecontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 300 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 2 uren mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Centrumbezoeker voldoet niet aan bevel of vordering

ROOSENDAAL De politie heeft vanmorgen rond 04.00 uur op de Markt een 24 jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Nadat het personeel van een horecagelegenheid hem de toegang tot het etablissement geweigerd had begon de man zich vervelend te gedragen. Tegenover het passerende publiek nam hij een gevechtshouding aan. Nadat agenten hem enkele keren gevorderd hadden het centrum te verlaten voldeed hij daar niet aan. Hierop werd hij aangehouden.

Centrumbezoeker verzet zich na aanhouding

ROOSENDAAL De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur op de Markt een 21 jarige inwoner uit Vlissingen aangehouden voor baldadigheid. Surveillerende agenten zagen dat de man meerdere keren tegen een deur van een horecagelegenheid sloeg en trapte. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Het lukte de agenten de man onder controle te krijgen en over te brengen naar het bureau.

Politie houdt tweetal aan voor zware mishandeling

ROOSENDAAL De politie heeft vanmorgen rond 01.00 uur twee mannen van 19 en 20 jaar uit Klundert aangehouden voor zware mishandeling. Surveillerende agenten troffen op de Markt een tweetal fietsen op de weg aan. Aan de kant van de weg stond een groepje mensen. Een van hen had een bebloed gezicht. Het groepje vertelde de agenten mishandeld te zijn door twee passanten. Tussen de passanten en het groepje ontstond een woordenwisseling waarna de mishandeling plaats vond. De politie stelde een onderzoek in en trof beide mannen aan.

Fietsendief loopt tegen de lamp

ROOSENDAAL Tijdens de surveillance zagen agenten vanmorgen rond 00.30 uur in de Molenstraat een 25 jarige man, afkomstig uit Roosendaal, met een herenfiets lopen. De man tilde tijdens het vervoer de achterzijde van de fiets op. Het slot van de fiets was afgesloten Agenten spraken hem aan en vroegen naar de herkomst van de fiets. De verdachte kon dat niet vertellen waarop hij werd aangehouden. Op het bureau verklaarde hij door zijn alcoholgebruik niets meer te kunnen herinneren.

Politie houdt minderjarigen aan voor baldadigheid

ROOSENDAAL De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.40 uur op de Heirweg twee jongens van 16 en 17 jaar, beiden afkomstig uit Roosendaal, aangehouden voor baldadigheid. Beveiligingsmedewerkers van Rosada zagen drie jongens op de weg een brandje stichten voor de fietsbrug. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen het drietal aan. Bij het zien van de politie kozen de drie het hazenpad. Het lukte de politie twee verdachten aan te houden. De politie stelt een onderzoek in naar de derde jongen.

Werknemer mishandelt door werkgever

ROOSENDAAL De politie heeft gisteravond rond 22.20 uur in de Eikenlaan een 44 jarige inwoner uit sint Willebrord aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 63 jarige Roosendaler zwaar te hebben mishandeld. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie nam naar aanleiding van een melding over een conflict in een woning poolshoogte in de Eikenlaan en trof het slachtoffer aan. De man had diverse verwondingen in zijn gezicht. Hij vertelde een conflict te hebben gehad met zijn werkgever over achterstallige betaling. Het conflict escaleerde in de woning waarop de verdachte de Roosendaler sloeg. Ten gevolge van de mishandeling raakte het slachtoffer buiten kennis. Omdat de verdachte geen contact meer met hem kon krijgen stelde hij de politie in kennis.

Familieleden plegen winkeldiefstal

ROOSENDAAL De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur een 48 jarige moeder, haar 12 jarige zoon en een 16 jarig nichtje, allen afkomstig uit Dordrecht aangehouden voor winkeldiefstal. Het drietal probeerde in een kledingwinkel aan de Nieuwe Markt kleding voor een bedrag van 180 euro en sieraden van 50 euro weg te nemen. Medewerkers spraken het drietal bij de detectiepoortjes aan en informeerde de politie. Onderzoek wees uit dat ze met geprepareerde tassen proletarisch aan het winkelen waren. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt een beroving van een tas

BERGEN OP ZOOM De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van twee beroving van tassen die gisteravond plaats vonden op verschillende locaties in Bergen op Zoom. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. De politie verzoekt hen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Een 49 jarige vrouw uit Bergen op Zoom liep gisteravond via de Argonlaan in de richting van de Titanlaan waar ze haar auto geparkeerd had. Aan het eind van de Titanlaan voelde ze dat iemand aan haar tas, die ze over de linker schouder droeg, trok. Het slachtoffer keek om en zag een onbekende man te voet met haar tas in de richting van de Maanstraat weglopen. Om aandacht van omstanders te trekken zette het slachtoffer het op een schreeuwen.

Even na 19.00 uur werd een 91 jarige inwoonster uit Bergen op Zoom het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw stond gisteravond voor het portiek van een flatwoning aan de Van Dedemstraat. Plotseling voelde ze dat iemand een flinke ruk aan haar handtas gaf. Toen ze omkeek zag ze een onbekende man met tas te voet wegrennen in de richting van de Wassenaarlaan. De partner van de vrouw heeft nog getracht de dader te achterhalen wat niet lukte.

Auteur: Desiree Brabers