Politie Zeeland


---


W-2318-2007 Man van zijn geld beroofd, Vlissingen
Een 24-jarige man uit Oost-Souburg werd zaterdag omstreeks 23.45 uur in de Vrouwestraat in Vlissingen beroofd van zijn geld.
Hij fietste door de Vrouwestraat en werd daar aangesproken door twee manspersonen. Nadat hij van zijn fiets was gestapt, werd hij door een van de twee bedreigd met een scherp voorwerp terwijl de ander zijn portemonnee afpakte en het geld, enkele tientallen euro's, eruit haalde. De portemonnee werd daarna weggegooid en de twee gingen er vandoor in de richting van de Walstraat.

Z-2319-2007 Afvalcontainers uitgebrand, Hoek
Zaterdag tussen 23.00 uur en middernacht werden op een bedrijfsterrein aan de Savoyaardseweg in Hoek twee afvalcontainers met daarin hout en karton in brand gestoken.
De brandweer had de brand snel geblust, er werd verder geen schade aangericht.

Z-2320-2007 Man krijgt klap in het gezicht, Hulst
In de Overdamstraat in Hulst kreeg een 32-jarige man uit de gemeente Hulst zaterdag omstreeks 19.45 uur van een hem onbekende man een klap in het gezicht.
Hij zag dat deze onbekende een ruit van een horecabedrijf insloeg en vroeg waarom hij dit deed. Gelijk werd hij door de onbekende in het gezicht geslagen en hij liep daarbij letsel op, net naast zijn oog. De onbekende bleek een 29-jarige man uit de gemeente Hulst te zijn. Hij had in het horecabedrijf een woordenwisseling gehad met een personeelslid en vernielde daarna buiten de ruit, waarbij hij zich verwondde aan zijn arm en hand. De 29-jarige werd aangehouden, na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Z-2321-2007 Aanhouding in Terneuzen
Zondag om 13.00 uur werd 19-jarige inwoner van Terneuzen in de Nieuwstraat in zijn woonplaats aangehouden.
De man had enkele uren daarvoor, omstreeks 05.00 uur een 26-jarige plaatsgenoot een kopstoot en enkele klappen gegeven. Hij dacht dat de 26-jarige om hem lachte, maar deze lachte echter om een opmerking van een vriend. De 19-jarige werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Z-2322-2007 Twee rijbewijzen ingevorderd in Zeeuwsch-Vlaanderen
Op de oprit van zijn woning moest een 54-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen zondag om 01.30 uur zijn rijbewijs inleveren.
De politie kreeg een melding dat de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, vanuit Terneuzen in de richting van zijn woonplaats reed. Hij werd slapend in zijn auto, op de oprit van zijn woning, aangetroffen en bleek meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Op de Tractaatweg bij Axel raakte een 44-jarige automobilist uit Estaimpuis (F) zaterdag om 21.35 uur zijn rijbewijs kwijt.
De politie zag de man slingerend over de weg rijden en de doorgetrokken streep overschrijden Hij stopte pas nadat hem enkele keren een stopteken was gegeven. Een blaastest wees uit dat de bestuurder bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd