Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LOKALE OMROEP TILBURG-TOTAAL (LOTT) GING MADD.

Medewerkers van de lokale Tilburgse vrijwilligersomroep LOTT manifesteerden zich op vrijdag 2 november j.l. in een geheel andere hoedanigheid dan gebruikelijk aan de Tilburgse kijkers.
Op die dag gingen een aantal bestuursleden, cameramensen, verslaggevers en technici, vrijwilligerswerk verrichten in het Zorgcentrum de Kievitshorst.
Dit gebeurde in het kader van het evenement MADD: Make A Difference Day.
In het gehele land hebben op 2 en 3 november duizenden vrijwilligers zich ingezet om blijk te geven van hun maatschappelijke betrokkenheid.
De aard van de activiteiten die door de vrijwilligers voor hun rekening werden genomen liepen daarbij naar soort en omvang zeer sterk uiteen.

De medewerkers van de LOTT hadden ervoor gekozen op 2 november in de Kievitshorst aan de slag te gaan.
Die keuze was niet helemaal toevallig tot stand gekomen.
Al sinds geruime tijd maakt de lokale omroep dankbaar gebruik van de gastvrijheid van het Zorgcentrum om daar, omdat de omroep zelf nog steeds geen vast onderkomen heeft, haar wekelijkse redactievergadering te houden.
MADD leek de LOTT-medewerkers een prima gelegenheid om blijk te geven van het feit dat men de medewerking van de Kievitshorst op juiste waarde weet te schatten.

De leiding van het Zorgcentrum had voor de LOTT-ers een aantal aardige klussen in petto.
Zo werden de vrijwilligers ingezet in de restauratieve dienst bij het gereedmaken en distribueren van de maaltijden en werden zij mede belast met aan de maaltijd gerelateerde activiteiten op de verpleegafdeling.

Tussentijds werden de vrijwilligers nog door de MADD-organisatie verrast met een heerlijke Vrijwilligerstaart.
Een absoluut hoogtepunt vormde ongetwijfeld, zowel voor de bewoners van Kievitshorst als voor het LOTT-team zelf, het midddagprogramma.
Als volleerde entertainers wisten de LOTT-ers de aanwezigen te vermaken daar waar het ging om het uitbeelden van spreekwoorden.

De kijkers kunnen zelf getuigen zijn van het een en ander in de LOTT-uitzending van woensdag 7 november a.s. die begint om 19.00 uur en die diezelfde avond herhaald wordt om 20.00 uur en 21.00 uur.

De Lokale Omroep Tilburg Totaal zendt uit op kanaal 22 480MHz en is te ontvangen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.

Bijlage foto 1: Jan Meeuwsen, voorzitter van LOTT, ontvangt de MADD-vrijwilligers-taart

Bijlage foto 2: De vrijwilligers Harrie Janssen en Jan Meeuwsen aan de slag in het restaurant van De Kievitshorst.

---

Voor de redactie: voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met Jan Meeuwsen, voorzitter van de LOTT.
meeuwsen@tilburg-totaal.nl 013-5332166 06-53244471.