Samen Beter! Thema Week van de Chronisch Zieken 2007

15.05.2007 / 12:58 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Week van de chronisch zieken

Week van de chronisch zieken

Samen Beter! Thema Week van de Chronisch Zieken 2007

Rotterdam, 15 mei 2007 - Vrijdag 9 november start in het World Trade Center in Rotterdam de Week van de Chronisch Zieken 2007 met een publieksdag over zelfmanagement. De week duurt tot en met donderdag 15 november 2007 en heeft als thema 'Samen Beter'

Regie over je eigen leven, werk en zorg: een mooi idee. Maar hoe werkt dat als je chronisch ziek bent? Een goede afstemming met en onderlinge samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, bedrijven en zorgaanbieders is daarvoor noodzakelijk. Samen kan succesvoller gewerkt worden aan verbetering van de zorg, arbeidsmogelijkheden en maatschappelijke participatie van chronisch zieken.

Zelfmanagement staat centraal tijdens de publieksdag op 9 november. Hoe kun je zelfstandigheid en zelfredzaamheid bevorderen? Wat kun je doen en wat moeten anderen doen om je daartoe in staat te stellen op de terreinen van zorg, preventie, maatschappelijke participatie en werk. Specifiek wordt aandacht besteed aan het Persoons Gebonden Budget en de WMO.

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken zijn er in het hele land meer dan 600 activiteiten voor mensen met een chronische aandoening of handicap, en voor mantelzorgers. Er zijn tijdens de Week speciale informatiemarkten voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast zijn er ook veel sport- en bewegingsactiviteiten. 10 november is de Dag van de Mantelzorg en 15 november de Nationale Verwendag.

Het weekprogramma is te vinden in magazine Chronisch Ziek 2007 dat vanaf begin oktober in 420.000-voud gratis verkrijgbaar is bij apotheken, bibliotheken en de afdelingen patiëntenvoorlichting van ziekenhuizen. Het magazine kan ook besteld worden bij Korrelatie, telefoonnummer 0900-1450 (30cpm). Het weekprogramma en het magazine staan ook op www.chronischziek.nl.