RVD / Kon.Huis nr. 226: Prinses Màxima bij opening nieuwbouw Da Vinci College en start leerpark Dordrecht

PRINSES MÁXIMA BIJ OPENING NIEUWBOUW DA VINCI COLLEGE EN START LEERPARK DORDRECHT

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden is op vrijdagmiddag 9 november aanwezig bij de officiële opening van de nieuwbouw van het Da Vinci College in Dordrecht. Met de opening wordt ook de start van het Leerpark Dordrecht gemarkeerd.

In het Leerpark Dordrecht worden leren, werken, ondernemen en ontspannen samengebracht in één stadswijk. Naast scholen komen er woningen, bedrijfsruimtes, een sportcomplex en winkel- en horecagelegenheden. De aanwezigheid in het Leerpark van zowel het vmbo als het mbo maakt het mogelijk de doorlopende leerlijnen vmbo-mbo verder te verbeteren.

Het nieuwe Leerparkgebouw van het Da Vinci College bestaat uit negen met elkaar verbonden gebouwen en een congrescentrum en is kleinschalig van opzet. In de onderwijsgebouwen zijn praktijkruimtes, leertuinen, onderwijsleerbedrijven en werkateliers.

Tijdens de openingsbijeenkomst worden door deelnemers en medewerkers de opleidingsclusters techniek, economie, educatie en welzijn aan Prinses Màxima gepresenteerd. De Prinses zal met een officiële handeling de opening van de nieuwbouw en de start van het Leerpark als geheel markeren.

Noot aan redacties (