Gemeente Dongeradeel

Rampen en calamiteiten


---

Uitnodiging Dag van de Mantelzorg 2007

Het is al weer bijna zover, de Dag van de Mantelzorg 2007! De Dag van de Mantelzorg is in de eerste plaats bedoeld als verwendag voor de mantelzorgers! Een gezellige dag met ontmoetingen met andere mantelzorgers, een workshop Natuurlijk, een netwerk, een theatervoorstelling en een uitgebreide lunch.
Een andere bedoeling van de dag is om een impuls te geven aan het thema van dit jaar: Mantelzorg en werk.Je baan combineren met de zorg voor een ander. Voor 1 op de 8 werknemers is dat heel normaal. Zij hebben plezier in hun baan en zorgen daarnaast voor een zieke partner, chronisch ziek kind of hulpbehoevende ouder. Ze verrichten baanbrekend werk waar de samenleving niet zonder kan. Uit onderzoek is gebleken dat mantelzorg nog onvoldoende bekend is binnen organisaties en bedrijven. Terwijl het aantal werkende mantelzorgers in de toekomst zal groeien.

Steunpunt Mantelzorg NOF wil graag het gesprek rond het thema mantelzorg binnen bedrijven en organisaties op gang brengen en wil hen dan ook voor het middagprogramma uitnodigen. De theatervoorstelling Zorg in stilte door Theaterbureau Klinker wil een aanzet zijn tot dit gesprek. Het gesprek wordt geleid door René Koster, journalist en presentator van Omrop Fryslân.

Ochtendprogramma (voor mantelzorgers)
10.30 uur: Ontvangst en welkom
11.00 uur: Workshop Natuurlijk, een netwerk door MEE Fryslân 12.30 uur: Uitgebreide lunch

Middagprogramma (voor mantelzorgers, werknemers, werkgevers, leidinggevenden, P&O medewerkers, OR-leden, etc.) 14.00 uur: Theatervoorstelling Zorg in Stilte 14.50 uur: Korte pauze
15.00 uur: Nagesprek o.l.v. René Koster
16.00 uur: Afsluiting

Heeft u als mantelzorger en/of als organisatie/bedrijf belangstelling voor deze dag? Wij hopen u dan te kunnen ontmoeten op

vrijdag 9 november 2007

in Het Bolwerk, Oranjewal 28 in Dokkum

Om deze dag zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden is het belangrijk om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wij vragen u om ons telefonisch (0519-292223) of per e-mail (f.bekius@het-bolwerk.eu) te laten weten of u komt en met hoeveel personen.