Digitale Gemeente Houten

Ella Vogelaar bij jubileumbijeenkomst PvdA Houten

donderdag 25 oktober 2007 - Bron: PVDA Houten

Minister Ella Vogelaar en oud-minister Hans Alders zullen op 9 november als gastsprekers optreden tijdens de 30-jarige jubileumbijeenkomst van de PvdA afdeling Houten. Ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan organiseert de PvdA afdeling een debat over het onderwerp "Houten, 30 jaar Vinex". Het debat vindt plaats in restaurant De Engel in Houten (Oude Dorp) en duurt van 20.00 - 21.30 uur. In aansluiting op het debat zal een feestelijke informele bijeenkomst voor alleen de PvdA-leden plaatsvinden.

Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie, zal een bijdrage leveren over het thema "Prachtwijken maken, prachtwijken houden". Hans Alders, voormalig minister van VROM en destijds verantwoordelijk voor de introductie van de Vinex-wijken zal aansluitend een inleiding verzorgen over de visie van de PvdA op de Vinex-aanpak. Beide inleiders zullen vervolgens in debat treden met PvdA Tweede Kamerlid Staf Depla en de PvdA wethouders Nicole Teeuwen en Willy Wagenmans..

Voorafgaand aan het debat zal minister Vogelaar nog op informele wijze van gedachten wisselen met vertegenwoordigers van organisaties die een actieve rol vervullen in het wijkwerk van Houten over de integrale wijkaanpak in Houten. Het gesprek zal plaatsvinden met leden van het netwerk De wijk voor Elkaar, het platform Wonen, Zorg, Welzijn, de WMO-raad en sport- en onderwijsvertegenwoordigers. Tevens zijn het college en de fractievoorzitters van de politieke partijen uitgenodigd. Tijdens dit gesprek zal minister Vogelaar op een persoonlijke en directe manier kennismaken met enkele bijzondere aspecten van de wijkactiviteiten in Houten.