Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 1 november 2007 R071101

Expositie over de ontwikkeling van de Waalsprong tot 2020

De stad Nijmegen bouwt aan een nieuw stadsdeel, Nijmegen-Noord. De bouw duurt nog zeker tot 2020. De expositie 'Waalsprong, Nijmegen bouwt aan een nieuw stadsdeel' laat zien hoe het gebied zich gaat ontwikkelen. Deze expositie is te bezoeken vanaf 9 november tot begin januari in de hal van het stadhuis en in het Wooninformatiecentrum Waalsprong.

Met de Waalsprong krijgt Nijmegen er een bijzonder stadsdeel bij. Een gevarieerd woongebied dat van Nijmegen nog meer een stad aan de rivier maakt,met bovendien een eigen identiteit en geschiedenis. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in de bestaande bebouwing, dijken en veldwegen. Die vormen de inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

Inmiddels staan met de bouw in Visveld en Oosterhout nieuwe woonwijken op de kaart. In de expositie ziet u wat de verdere plannen zijn en hoe de nieuwe kaart van Nijmegen-Noord zich aftekent. Daarin zijn de geplande ontwikkelingen getekend zoals de tweede stadsbrug en de dijkteruglegging in Lent. Woningbouw heeft een belangrijke plaats in de Waalsprong, maar ook water, groen en voorzieningen als scholen, sportaccommodaties en winkels. In 2008 gaan de nieuwe plannen voor het centrumgebied, woningbouw en de landschapszone in procedure en staat de dijkterugleggingszone op het programma voor verdere uitwerking.

De expositie is gratis te bezoeken in de hal van het Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen of in het Wooninformatiecentrum Waalsprong, Griftdijk Noord 4a, Lent-Nijmegen. Bezoekers kunnen een folder meenemen. Het boek 'Waalsprong, Nijmegen bouwt aan een nieuw stadsdeel' is te koop bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis, het Wooninformatiecentrum Waalsprong of Selexyz Dekker v.d. Vegt.


Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380


Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen