Academisch Ziekenhuis Groningen

Academische Huisartsenpraktijk opent deuren op nieuwe locatie

05 november 2007 De Academische Huisartsenpraktijk Groningen (AHG) viert op vrijdag 9 november de officiële opening van de nieuwe praktijk. De AHG heeft nu één ingang aan de Oostersingel 47, op de begane grond in het Voorzieningengebouw van het UMCG. Ter ere van de officiële opening zijn alle patiënten op zaterdag 10 november van 12 tot 14 uur welkom om de nieuwe praktijk uitgebreid te bekijken.

De AHG bestaat al sinds 2004 en was eerder verspreid over twee locaties: een deel van de huisartsen werkte vanuit het Poortgebouw elders aan de Oostersingel en een ander deel vanuit het gebouw aan de Antonius Deusinglaan. De praktijk bevindt zich nu dus onder één dak en beschikt over twee vleugels: links en rechts van de centrale hal. Acht huisartsen, een diabetesverpleegkundige en twaalf assistentes verlenen huisartsgeneeskundige zorg aan ongeveer 13.000 Stadjers. Er is nu voldoende ruimte om ook praktijkondersteuners aan te trekken en huisartsen op te leiden.

Naast patiëntenzorg verzorgen de huisartsen van de AHG onderwijs en doen zij onderzoek, waarbij de kwetsbare oudere patiënt centraal staat.
De heer Sibrand Poppema, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG, zal de nieuwe locatie officieel openen.

Contactpersoon: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van het UMCG, tel. (050) 361 22 00.