Nederland verbreekt radiostilte Darfur

06/11/2007 15:15



Booij, Klusman en Van Bruggen



Op vrijdagavond 9 november 2007 lanceren tijdens de Nacht van Darfur onder andere Ruud Gullit, Maxime Verhagen, Bert Koenders, Lange Frans, Dolf Jansen, Pete Philly, Jan Jaap van der Wal, Doekle Terpstra, Ricky Koole en vele anderen in club Panama in Amsterdam een bijzonder initiatief om de vluchtelingen uit Darfur te helpen. Tijdens een speciaal avondprogramma onthullen de deelnemers een hulpactie waarmee verbinding gemaakt kan worden met de Darfuri en de vluchtelingen een stem krijgen.

Darfur. Dat zijn 200.000 doden en 2,5 miljoen mensen op de vlucht. En het einde van het geweld is nog lang niet in zicht. Darfur. Dat betekent leven onder mensonwaardige omstandigheden in vluchtelingenkampen in Soedan en Tsjaad. Vaak zonder huis en onderwijs. Zonder veiligheid en uitzicht op vrede. Darfur. Waar de pers verre van onafhankelijk is. Afgesloten van de rest van de wereld. Geen beelden uit Darfur. Geen stemmen uit Darfur. Met deze actie bundelen Nederlandse artiesten, journalisten, creatieven, politici, sporters en hulp-, vredes-, en mensenrechtenorganisaties hun krachten om de radiostilte rondom Darfur te verbreken.

Het avondprogramma bestaat uit diverse optredens en interviews met onder andere Ruud Gullit, Jan Jaap van der Wal, Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, Minister van Ontwikkelingsamenwerking Bert Koenders, Ricky Koole, Lange Frans & Baas B, Pete Philly & Perquisite, Doekle Terpstra, Draadstaal, Ad Melkert, Manon Uphoff, Alamo Race Track, Jeroen van Merwijk, Elco van der Geest, Rik Konijnenbelt, Martijn van den Bergh en toneelspel van Pieter Hilhorst. Presentatie van de avond is in handen van Dolf Jansen.

Het is mogelijk om op 9 november aanwezig te zijn bij de Nacht van Darfur in club Panama. Het programma begint om 19.00 uur. Meld je aan en stuur een email naar AANWEZIG@TOTZOVERDARFUR.NL en vermeld naam en contactgegevens.

Initiatief
Initiatiefnemers van de Nacht van Darfur zijn het platform Tot Zover! Darfur, Aart Zeeman, Tineke Ceelen, campagnebureau BKB, CCCP Televisie & Reclame en Tinker Imagineers. Alle betrokken partijen doen belangeloos met het initiatief mee.





http://www.totzoverdarfur.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (