Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Vrijdag 9 november 2007:
Statenfractie PvdA bezoekt Zuid-Kennemerland

De fractie van de PvdA in Provinciale Staten van Noord-Holland brengt vrijdag 9 november een werkbezoek aan de regio Zuid-Kennemerland. Tijdens dit werkbezoek worden verschillende projecten op het gebied van cultuur, ouderenzorg en recreatie rondom de stad bezocht. Dit werkbezoek is de tweede uit een reeks van acht regionale werkbezoeken het komende jaar, waarbij alle regio's in Noord-Holland worden aangedaan.

Het werkbezoek begint in Velsen. Daar worden onder meer Oud-IJmuiden en buitenplaats Beeckestijn bezocht. Beeckestijn is een fraaie achttiende-eeuwse buitenplaats. Door de combinatie van een landhuis en tuinen biedt het een goed beeld van het buitenleven van de Amsterdamse regenten uit die tijd.

Vervolgens verplaatst de PvdA-fractie zich naar Haarlem. Daar wordt, na een korte stop aan de Westelijke Randweg bij hogeschool INHOLLAND waar de gemeente Haarlem door overkluizing van de weg een campus wil creëren, het Westelijk Tuinbouwgebied bezocht. Haarlem wil hier samen met de provincie meer natuur ontwikkelen en ruimte voor recreatie bieden.

De lunch vindt plaats in het Reinaldahuis. Dit woonzorgcentrum kreeg ondanks een nieuw onderkomen, ontworpen door het befaamde architectenbureau Alberts en Van Huut, waardoor onder meer ook het hoofdkantoor van de Gasunie in Groningen en het kantoor van KPMG in Amstelveen zijn ontworpen. Hier wordt ook een bezoek gebracht aan de bibliotheek Haarlem-Oost, die een speciale buurtfunctie heeft.

Het werkbezoek wordt afgesloten in bedrijventerrein de Waarderpolder. Daar bezoeken de PvdA-statenleden eerst het noordelijkste puntje, Schoteroog. Hier werd onlangs een nieuw recreatiegebied opgeleverd bovenop de oude vuilstortplaats. Tenslotte bezoekt de PvdA-fractie cultureel bedrijventerrein Nieuwe Energie, waar de Haarlemse creatieve economie zich ontwikkeld.


*** EINDE PERSBERICHT ***