Saxion Hogescholen
BR>

wo 07 november 2007

Studenten Stedenbouwkundig Ontwerpen presenteren eerste ontwerpproducten

Studenten van de nieuwe studieroute Stedenbouwkundig Ontwerpen presenteren vrijdag 9 november van 15.00 -17.00 uur hun eerste ontwerpproducten.

Zij doen dit in het voormalige DAVO-gebouw in het Deventer Havenkwartier, aan de Mr. H.F. de Boerlaan 21151, ingang nooduitgang aan de Noordzeestraat.

Dertig studenten begonnen dit jaar met Stedenbouwkundig Ontwerpen, een nieuwe studieroute binnen de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie. De studenten tonen hun allereerste ontwerpen aan belangstellenden van binnen en buiten Saxion. Het resultaat van tien weken werken, ondersteund door basisvakken, excursies en workshops. De Worp in Deventer was het gebied waarop de studenten hun creatieve ideeën loslieten. De studenten geven vrijdag bij hun ontwerpen een uitgebreide toelichting. De presentatie is vrij toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor stedenbouwkundig ontwerpen. Wel vooraf even aanmelden bij teamleider Carien van Horne, e-mail c.h.m.vanhorne@saxion.nl.

Saxion wil per september 2008 starten met een zelfstandige hbo bacheloropleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen. Het NVAO heeft het programma positief geaccrediteerd. Saxion wacht nog op de uitkomst van een doelmatigheidstoets door het ministerie van OCenW, de laatste stap in de aanvraagprocedure. De hogeschool hoopt in december de uitkomst te horen.

Ondertussen is Saxion in gesprek over het voormalige Stamacongebouw aan de St. Olafstraat in het Deventer Havenkwartier. De bedoeling is om bij groen licht door OCenW een atelieromgeving in te richten in deze beoogde leslocatie voor Stedenbouwkundig Ontwerpen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------