Week van de Chronisch Zieken start 9 november

07/11/2007 13:53



Week van de Chronisch Zieken



Rotterdam, 7 november 2007 De Week van de Chronisch Zieken 2007 start op 9 november met een congres over zelfmanagement in het WTC in Rotterdam. Regie over het eigen leven, werk en zorg: een mooi idee. Voor chronisch zieken en gehandicapten is dat mogelijk als er een goede afstemming en onderlinge samenwerking is tussen maatschappelijke organisaties, bedrijven en zorgaanbieders. Zo kan met succes gewerkt worden aan verbetering van de zorg, arbeidsmogelijkheden en maatschappelijke participatie van chronisch zieken. Daarom is het thema van het congres en van de Week van de Chronisch Zieken: Samen beter. Het openingscongres wordt o.a. georganiseerd door ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Op het congres worden de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek van NIVEL en AMC naar de ervaringen van chronisch zieken.

Meer dan 700 activiteiten voor chronisch zieken
In het hele land zijn er van 9 tot en met 15 november meer dan 700 activiteiten voor mensen met een chronische aandoening of handicap, en voor mantelzorgers. Zo zijn er vele informatiemarkten, lotgenotenbijeenkomsten en sport- en bewegingsactiviteiten. Op 10 november worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet die zich inzetten voor chronisch zieken. Donderdag 15 november is het Nationale Verwendag voor mensen die langdurig in een zorginstelling verblijven. Meer informatie over landelijke en plaatselijke activiteiten staan in het weekprogramma op www.chronischziek.nl

Minister Donner spreekt in Emma Kinderziekenhuis AMC
Woensdag 14 november spreekt minister Piet Hein Donner over opgroeien met een chronische ziekte en werk op het minisymposium Werk maakt Sterk in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Werk is belangrijk voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde. Maar voor chronisch zieke jongeren ondervinden veel moeilijkheden bij het vinden van werk. Daarom is het Emma Kinderziekenhuis AMC met een eigen uitzendbureau Emma-at-work gestart om hun chronisch zieke patiënten aan een vakantiebaan of bijbaan te helpen. Het symposium gaat over de bereikte resultaten tot nu toe en over de toekomstkansen van het uitzendbureau.





http://www.chronischziek.nl

www.chronischziek.nl