Gemeente Eemsmond


Wethouder onderwijshuisvesting Jan Dobma legt eerste steen aanbouw F.H. Jansenius de Vriesschool Warffum
woensdag 7 november 2007

Op vrijdag 9 november, om 11.15 uur, leggen wethouder Jan Dobma en directeur Jan Millekamp van het schoolbestuur voor primair en voortgezet onderwijs tussen Lauwers en Eems (L&E) de eerste steen voor de nieuwe aanbouw van de F.H. Jansenius de Vriesschool in Warffum. Door het stijgend aantal leerlingen is de school uit zijn jas gegroeid. Op de plek waar het noodlokaal stond, worden twee klaslokalen gebouwd. Daarnaast komt er een ruimte waar kinderen in groepen kunnen werken, een computerruimte en een ruimte voor de directeur.

Voor de feestelijke start van het metselwerk van de nieuwe aanbouw hebben de kinderen van de F.H. Jansenius de Vriesschool dansjes en liedjes ingestudeerd. Om 10.45 uur zullen de groepen hun presentaties voor elkaar en de genodigden opvoeren. De optredens van de leerlingen zijn op dvd gezet en deze wordt samen met de eerste steen ingemetseld.

Bouw nieuwe aanbouw
Het fundament van de aanbouw is in september gelegd. Met het leggen van de eerste steen wordt gestart met het metselwerk. Het is de bedoeling dat de aanbouw eind januari 2008 klaar is. Het leerlingenaantal van de F.H. Jansenius de Vriesschool is in de afgelopen vijf jaren gegroeid. De school heeft vijf permanente lokalen en een noodlokaal uit 1985. Dit noodlokaal is ruim twintig jaren oud, afgeschreven en aan vervanging toe. Door de groei van het aantal leerlingen was er behoefte aan zeven lokalen.