Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 7 november 2007

Homeopathie verbetert de kwaliteit van leven van chronisch zieken

Veel patiënten met chronische ziekten ervaren verbetering van kwaliteit van leven na een homeopathische behandeling. Sommige klachten verminderen of verdwijnen en het algemeen welbevinden verbetert. Ook onderzoeken bewijzen dat homeopathie bij mensen met chronische ziekten goed werkt. Daarom organiseert de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN), een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie ter bevordering van de homeopathie, door het hele land lezingen in de Week van de Chronisch Zieken (9-15 november). Een overzicht hiervan is te vinden op de website van de KVHN: www.vereniginghomeopathie.nl

Over homeopathie

Dat homeopathie de levenskwaliteit van chronisch zieken kan verhogen, blijkt onder meer uit een grote Britse studie (Spence et al 2005) en een uitgebreide Zwitserse studie (Witt et al 2005). Spence onderzocht bij 6500 patiënten met problemen als eczeem, artritis en menopauze het effect van homeopathische behandeling. Bij 70% van de chronische zieken verbeterde de kwaliteit van leven na homeopathische behandeling. Bij kinderen onder de 16 met astma was dit zelfs 89%.

Uit deze onderzoeken blijkt ook dat bij deze mensen het gebruik van reguliere medicatie sterk vermindert.

Bovendien zijn deskundig toegediende homeopathische geneesmiddelen veilig: ze kennen geen bijwerkingen en geen verslavingsgevaar. Homeopathische geneesmiddelen zijn natuurlijke middelen, bereid uit planten, dieren en mineralen.

Over de KVHN

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN) is een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie met als doel het bevorderen van de homeopathie door meer bekendheid te geven aan de homepathische geneeswijze en de kwaliteit van de homeopathische zorg en dienstverlening te stimuleren. De KVHN heeft ruim 5.000 leden.