Ingezonden persbericht


Het UIA ondersteunt Extra Talent, Tam Tam en Valid bij vestiging in Utrecht

Utrecht, 8 november 2007 - Het Utrecht Investment Agency (UIA) begeleidde detacheringsbureau Extra Talent, online marketing- en portalspecialist Tam Tam en ICT-dienstverlener Valid bij hun nieuwe bedrijfshuisvestiging in Utrecht. Naast het kosteloos en onafhankelijk vinden van een geschikt bedrijfspand in de stad Utrecht bracht het UIA onder andere de bereikbaarheid en de openbaar-vervoerskosten in kaart voor enkele partijen en volgt een introductie in het facilitaire en commerciële netwerk van het UIA.

Extra Talent

Extra Talent is een detacheringsbureau voor financiële, secretariële, logistieke, retail- en juridisch-secretariële functies. Dit bureau ontving van het UIA een totaaloverzicht van het aanbod van kantoorpanden in Utrecht en maakte vervolgens zelf een eerste selectie. Extra Talent geeft de voorkeur aan deze manier van werken boven een zoekopdracht uit te zetten bij makelaars. Na een aantal bezichtigingen kon Extra Talent het pand aan de Koningin Wilhelminalaan 5 betrekken. Op 9 november aanstaande is om 15.00 uur de officiële opening van het nieuwe pand.

Extra Talent heeft al een vestiging in Amsterdam en in Rotterdam; Utrecht is de derde in de Randstad. De nieuwe locatie is met zowel het openbaar vervoer als de auto goed te bereiken en er is genoeg gratis parkeergelegenheid. Tom van Vliet, directeur van Extra Talent: "We zijn uiterst tevreden over de dienstverlening van het UIA. De nieuwe locatie voldoet aan al onze wensen. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is voor ons erg belangrijk, omdat wij vaak detacheringskandidaten uitnodigen. Ook hiermee heeft het UIA rekening gehouden bij de zoektocht naar een pand."

Tam Tam - dichtbij haar klanten

Ook de Delftse online marketing- en portalspecialist Tam Tam heeft dankzij het UIA een pand gevonden. Het bedrijf is gevestigd op het Smart Business Park (Kanaalweg 17G) in Utrecht. Paul de Gooijer, Unit Manager bij Tam Tam: "We wilden graag naar Utrecht, omdat veel van onze klanten hier in de buurt zitten. Bovendien is Utrecht een stad waar veel jonge mensen wonen met een opleiding Communicatie of Kunstacademie. Aan die mensen hebben wij net zo'n behoefte als aan professionals van de TU Delft. De service van het UIA verliep volgens een overzichtelijk stappenplan. Het UIA inventariseerde onze behoeften en bracht de concurrentie in kaart. Vervolgens zijn we bij een aantal panden gaan kijken. De begeleiding van het UIA was altijd heel persoonlijk. Nu we in ons nieuwe pand zitten, kunnen we gebruikmaken van het netwerk van UIA. Daar verwacht ik heel veel van."

Valid - onafhankelijke zoekopdracht

Valid is een onafhankelijke dienstverlener in de informatie- & communicatietechnologie. Het bedrijf heeft kantoren in Eindhoven, Maastricht en nu ook in Utrecht. De samenwerking startte met een omgevingsanalyse door het UIA, waarbij concurrenten en doelgroepen in kaart zijn gebracht. Daarna heeft het UIA een inventarisatie gemaakt van de wensen, zoals type gebouw, huur of koop, eisen aan de omgeving. Als derde stap gaf het UIA een zoekopdracht aan zijn partners en vervolgens bij makelaars in Utrecht.

Paul Geurts, senior adjunct-Business Unit Manager bij Valid: "Uiteindelijk kwam het pand aan de Graadt van Roggenweg 300 uit de bus als meest geschikte locatie voor ons in Utrecht. Na het zoeken van een pand helpt het UIA ons met het verder uitbouwen van ons relatienetwerk. Wat mij erg goed beviel, was de snelheid van handelen vanaf het begin. Als de introductie in de Utrechtse economie evengoed verloopt als de begeleiding tot nog toe, dan kan het alleen maar positief uitwerken."

Over het Utrecht Investment Agency (UIA)

Het UIA is op 1 september 2005 opgericht als samenwerkingsverband tussen de Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en zes private partners: ING Real Estate, NS Poort, Corio Nederland Kantoren, De Waal Beheer, Bouwfonds MAB en Fortis Vastgoed Beleggingen, maar functioneert onafhankelijk van deze partners. Het UIA is een privaat-publieke organisatie die zonder winstoogmerk op onafhankelijke wijze landelijk opererende ondernemingen stapsgewijs begeleidt bij hun vestiging in de regio Utrecht. In elke fase van het vestigingstraject kunnen deze bedrijven rekenen op uitgebreide en kosteloze ondersteuning. Het UIA brengt de behoefte van de klant in kaart, zoekt naar passende kantoorruimte, maakt concurrentieanalyses en planningen, begeleidt bezichtigingen, geeft advies en begeleidt in het ambtelijk traject. Bovendien profiteren ondernemingen van het uitgebreide UIA-netwerk van relaties en leveranciers.