LLiNK

Rotterdam, 8 november 2007

Goed Nieuws door een roze bril in LLinke Soep Radio

LLinke Soep Radio staat komende vrijdagavond in het teken van goed nieuws. Het is vrijdag Goed Nieuws Dag, op initiatief van het weblog Zinfo.nl. Volgens hen is 'goed nieuws ook nieuws'. LLinke Soep - altijd positief - doet graag mee aan deze dag. Maar wil tegelijkertijd de discussie aangaan over de zin en onzin van dit initiatief.

In LLinke Soep Radio gaan komende vrijdagavond ondermeer Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw, en Max Christern, hoofdredacteur van Ode het debat met elkaar aan. Schoonen moet er niet aan denken, om een krant met louter goed nieuws te maken. Christern noemt Ode graag 'annoyingly optimistic' (irritant optimistisch).

Verder reageert Jaap van Ginneken, hoogleraar Massa- en Mediapsycholoog om de roep om positiever nieuws. Irene van der Laar schuift ook aan. Zij is de ambassadeur van NederlandPositief. 538-nieuwslezer Bas van Halderen zet vrijdag in LLinke Soep zijn roze bril op en voedt de luisteraar met berichten waar je vrolijk van wordt.

LLinke Soep, vrijdagavond 20.00 uur op Radio 1

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl


Noot voor de redactie,