RTL Group

Al in vierde aflevering 'Wendy: Heel Holland Helpt' meer dan miljoen voor gode doel

Al in de vierde aflevering van Wendy: Heel Holland Helpt overstijgt het opgehaalde totaalbedrag de magische grens van één miljoen euro. De vijftig mensen die voor de uitzending van deze week aan de slag gingen voor een ander, haalden gezamenlijk 215.000 euro binnen. Daarmee hebben de nieuwbakken weldoeners na slechts vier weken al voor ruim één miljoen euro aan goede daden verricht.

In de uitzending van vrijdag 9 november is te zien hoe Chloe uit Zaandam haar hartsvriendin Lieke onthaalt op een Sweet Sixteen-feest, compleet met limousine en een optreden van haar favoriete band. Lieke kan wel een opkikker gebruiken, nadat ze afgelopen zomer tijdens een onfortuinlijke duik in zee haar nek brak en wellicht nooit meer kan lopen.

Ron uit Vlaardingen besteedde zijn duizend euro aan een uitje voor verstandelijk gehandicapte kinderen uit de buurt. De sympathieke skileraar ging lekker een middagje skiën met de kids.

Carolina uit Bussum wilde graag iets goeds doen voor haar zus Silvia, die jarenlang aan anorexia leed. Silvia kreeg een professionele fotoshoot kado, inclusief een make-over door topvisagist Mari van der Ven en stylist van de sterren Maik de Boer.

Leonie uit Amsterdam zette zich in voor de stichting Dress for success. Deze stichting verstrekt gratis zakelijke kleding aan werkzoekenden met een minimum uitkering, zodat zij meer kans maken bij een sollicitatie. Leonie regelde onder andere nieuwe kleding en gratis knipbeurten, die Dress for succes aan haar cliënten kan geven. Drie van die cliënten kregen van Leonie ook nog een complete make -over. Een van de cliënten komt met Leonie mee naar de studio en daar wacht haar nog een verrassing.

Marian uit Nijmegen laat in de studio haar zwager Wim tot zijn grote verbazing zien wat zij allemaal voor elkaar heeft gekregen in zijn huis. Marian zorgde voor een gigantische opknapbeurt terwijl Wim nietsvermoedend een paar dagen in een kuuroord verbleef. Wim kon wel een steuntje in de rug gebruiken, nadat hij voorafgaand aan het overlijden van zijn vrouw ruim tweeënhalf intensief voor haar zorgde.

Uitzending: vrijdag 9 november, tussen 20.30 en 21.40 uur bij RTL 4.

Website: Wendy: Heel Holland Helpt

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland communicatie via tel. 035-6718933 of via jasper.teijsse@rtl.nl