Vluchtelingen uit Darfur krijgen een stem

08/11/2007 16:23



Stichting Vluchteling giro 999



Vluchtelingen uit Darfur krijgen een stem

Op vrijdagavond 9 november 2007 om 19.45 uur wordt tijdens de Nacht van Darfur in club Panama Amsterdam een bijzonder initiatief gelanceerd om de vluchtelingen uit Darfur te helpen. Maxime Verhagen, Bert Koenders, Lange Frans, Dolf Jansen, Pete Philly, Jan Jaap van der Wal, Doekle Terpstra, Ricky Koole onthullen tijdens het avondprogramma een actie waarmee vluchtelingen een stem krijgen en er een verbinding gemaakt kan worden met de Darfuri. De NOS doet hiervan verslag in haar tv-uitzending Tot zover Darfur op Nederland 2.

Het initiatief om Darfuri te ondersteunen maakt deel uit van de nationale campagneweek Tot zover Darfur die deze week plaatsheeft met als doel een humanitaire ramp zichtbaar maken. Een mediaoffensief dat Nederland bewust moet maken dat het geweld in de Soedanese regio onverminderd slachtoffers eist. Met deze actie bundelen Nederlandse artiesten, journalisten, creatieven, politici, sporters en hulp-, vredes-, en mensenrechtenorganisaties hun krachten om de radiostilte rondom Darfur te verbreken.

Het avondprogramma in Panama bestaat uit diverse optredens en interviews met onder andere Jan Jaap van der Wal, Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, Minister van Ontwikkelingsamenwerking Bert Koenders, Ricky Koole, Lange Frans & Baas B, Pete Philly & Perquisite, Doekle Terpstra, Draadstaal, Ad Melkert, Manon Uphoff, Jeroen van Merwijk, Elco van der Geest, Rik Konijnenbelt, Martijn van den Bergh en toneelspel van Pieter Hilhorst. Presentatie van de avond is in handen van Dolf Jansen.

Initiatief
Initiatiefnemers van de Nacht van Darfur zijn het platform Tot zover Darfur, Aart Zeeman, Tineke Ceelen, campagnebureau BKB, CCCP Televisie & Reclame en Tinker Imagineers. Alle betrokken partijen doen belangeloos met het initiatief mee.

Noot voor de redactie (