Menzis


08 november 2007

Menzis zet een rode neus op voor zieke kinderen

Op vrijdag 9 november om 11.11 uur zetten Menzismedewerkers een rode neus op voor CliniClowns. Zet `m op! is een bijzondere actie van CliniClowns. Met deze nationale actie wil Menzis samen met CliniClowns kinderen met een ziekte of handicap een warm hart toedragen. Menzis sponsort CliniClowns ook met drie Smarts Forfour waarmee de CliniClowns zieke kinderen in het ziekenhuis bezoeken.

Zet `m op!

Op vrijdag 9 november om 11.11 uur zet heel Nederland een rode neus op. Met deze actie wordt tevens geprobeerd om in het Guinness Book of Records te komen. Iedereen die net als Menzis een kind met een ziekte of handicap wil steunen en hen een hart onder de riem wil steken kan meedoen. Voor meer informatie kijk op www.zetmop.nu.

Menzis sponsort clownvervoer

De Cliniclowns bezoeken diverse ziekenhuizen en hebben dus vervoer nodig. Hier levert Menzis zijn bijdrage aan. Er rijden door ons sponsorcontract met de CliniClowns drie Smarts Forfour rond, waardoor de Cliniclowns hun zinvolle werk op diverse plaatsen kunnen doen.

Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak belemmerd in hun kind zijn. Ze bevinden zich in situaties waar lachen, zingen, gek doen, spelen en al die andere dingen die zo horen bij het kind zijn niet vanzelfsprekend zijn. Hun omgeving is praktisch altijd in eerste instantie gericht op het verhelpen of behandelen van een aandoening. De CliniClowns laten kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. CliniClowns zijn professionele clowns, die pas na een zware selectie gevolgd door een speciale opleiding in dienst van de Stichting kunnen komen.

Stichting CliniClowns Nederland

Stichting CliniClowns Nederland stelt zich ten doel afleiding en plezier te bieden aan kinderen die beperkt zijn in hun kind-zijn door ziekte of handicap. Ze doet dit vanuit de overtuiging dat ook deze kinderen weer even gewoon kind moeten kunnen zijn. Op dit moment spelen bijna 70 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd. Met specifieke clowneske evenementen als `Het Kindergala' en de `CliniClowns Theatertour' biedt CliniClowns Nederland zieke en gehandicapte kinderen een dag extra afleiding en plezier.

Zet `m op bij de volgende Menzis locaties

U bent van harte welkom op vrijdag 9 november om 11.11 uur op de volgende Menzis locaties:

* Menzis Enschede, De Ruyterlaan 25, 7511 JH Enschede;
* Menzis Wageningen, Lawickse Allee 130, 6709 DZ Wageningen;
* Menzis Groningen, Winschoterdiep 70, 9723 AB Groningen;
* Menzis Zwolle, Hanzelaan 326, 8017 JP Zwolle.