Politie Flevoland

Drie rijbewijzen ingevorderd

Flevoland, 09-11-2007 o De bemanning van de videosurveillanceauto heeft in de afgelopen twee dagen drie rijbewijzen ingevorderd wegens hoge snelheidsoverschrijdingen. Daarnaast werden er 23 bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.

Op de Eemmeerdijk in Zeewolde werd woensdag een 48-jarige automobilist uit Almere geklokt op 139 km/h waar 80 is toegestaan. Even later werd op de Vogelweg in Lelystad een 24-jarige automobiliste uit Dronten geklokt op 143 km/h in plaats van 80. Beiden konden ter plaatse het rijbewijs inleveren.

Donderdag werd op de Oostvaardersdijk in Lelystad een 36-jarige automobiliste uit Hoorn geklokt op 144 km/h in plaats van 80. Ook zij raakte haar rijbewijs kwijt.

Bekeuringen werden verder uitgeschreven voor overschrijding van de maximumsnelheid tussen de 30 en 49 km/h (11 maal), rijden over het verdrijvingsvlak (1 maal), rechts inhalen (1 maal), handheld bellen (1 maal), niet zoveel mogelijk rechts houden (1 maal) en inhalen over de doorgetrokken streep (8 maal).

Met de onopvallende surveillancemotor werden donderdag acht automobilisten betrapt op het handheld bellen tijdens het rijden.