Politie Groningen

Vrijdag 9 november 2007

Provincie Groningen, 09-11-2007

Groningen: jonge fietser gewond

Een 13-jarige fietser uit Groningen is donderdagmorgen gewond geraakt op het Hoendiep in zijn woonplaats. De jongen fietste over een oversteekplaats voor voetgangers en keek niet goed uit. Een 34-jarige automobilist uit Groningen merkte te laat op dat de jongen over het pad reed en kon hem niet meer ontwijken. De jongen viel daardoor van zijn fiets en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobilist ziet fietser over het hoofd

Een 56-jarige automobilist uit Groningen heeft donderdag niet goed uitgekeken toen hij uit een parkeergarage reed. De man wilde de Coehoornsingel inrijden, maar zag niet dat op dat moment een 29-jarige plaatsgenoot aan kwam fietsen. Beide personen konden elkaar niet meer ontwijken. De fietser is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: inbrekers op heterdaad betrapt

De politie heeft donderdagnacht in de Pluimerstraat in Groningen twee inbrekers aangehouden. Buurtgenoten hoorden glasgerinkel en waarschuwden de politie. Toen de politie aan kwam rijden, kwamen de twee verdachten uit Groningen (36 en 46 jaar) net via de nooduitgang een horecagelegenheid uit lopen. Ze hadden een geldbedrag en enkele flessen drank buit gemaakt. De buit konden ze direct inleveren en beiden werden meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten.

Groningen: meisje geeft geen voorrang

De politie heeft donderdagmiddag op de Atensheerd in Groningen een verkeersongeval afgehandeld. Een 12-jarige meisje uit Groningen gaf op de kruising Atensheerd met de Grevingaheerd geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit diezelfde plaats. Het meisje moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft donderdagmorgen in de Paulus Potterstraat een hennepplantage ontmanteld. Agenten vonden het verdacht dat er een aanpassing was gedaan aan een pand en dat er warme lucht uit een rooster kwam. Toen een van de dienders naar binnen ging, zag hij de kwekerij. Er werden in totaal 1044 planten aangetroffen. De planten en de goederen die nodig waren om deze in werking te houden zijn vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Farmsum: auto in beslag genomen

De politie heeft donderdagavond de auto in beslag genomen van een 21-jarige automobilist uit Delfzijl. De man werd aan de Tagrijn in Farmsum gecontroleerd. Toen bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Bovendien was de auto niet verzekerd. Ook had de man nog een aantal boetes openstaan. Hierop is de auto in beslag genomen.

Marum: fietser op de vluchtstrook

Een 44-jarige fietser uit Marum is donderdagavond van de vluchtstrook van de A7 geplukt. De man is door de politie naar een benzinestation begeleid. Daar bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Voor beide overtredingen heeft hij een bekeuring gekregen.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft donderdag op de Winsumerweg in Groningen een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 1202, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.