AutoRai

Zeven jaar garantie voor nieuwe Kia Sportage uit Europa

(11/9/2007)
Kia heeft bekendgemaakt dat alle nieuwe 2008-modellen uit de Kia Sportage SUV modelreeks, die geproduceerd worden in de Zilina-fabriek in Slowakije, ondersteund zullen worden door de beste garantie voor nieuwe autoâs die ooit door een autofabrikant in Europa is aangeboden.

Iedere 2008 Kia Sportage die door Kia Motors Europe op de markt wordt gebracht, profiteert van een garantie van 7 jaar/150.000 kilometer, die identiek is aan die voor de ceeâd. De 2008 Kia Sportage is de eerste SUV ooit die met een dergelijke uitgebreide garantie wordt aangeboden. Deze garantie is volledig kosteloos en overdraagbaar op volgende eigenaren onder de voorwaarde dat de auto regelmatig in overeenstemming met de servicebepalingen is onderhouden. âKia heeft een gedurfde stap genomen om een revolutionaire garantie te introduceren voor de nieuwe 2008 Sportage. Wij laten opnieuw aan onze klanten in Europa zien dat ons credo âThe Power to Surpriseâ geen loze kreet is.â becommentarieert de heer Jean-Charles Lievens, Senior Vice President van Kia Motors Europe. âDankzij de hoge kwaliteit van de autoâs die in onze nieuwe fabriek in Slowakije worden gefabriceerd, is Kia in staat te zorgen voor maximale klantentevredenheid, onder meer door een verdere verlaging van de onderhouds- en gebruikskosten. Ook resulteert de uitgebreide garantie in een hogere restwaarde! Wij beschouwen deze zekerheid als een belangrijk statement van onze onderneming en het draagt zeker bij aan een langdurige merkentrouw van onze klanten. De garantie van zeven jaar is een bevestiging van de drie kernwaarden van Kia: kwaliteit, betrouwbaarheid en dynamiek,â besluit Lievens.

De uitbreiding van de garantie van de Sportage, is mogelijk geworden dankzij de uitstekende fabricageprocessen in de Kia-fabriek in Zilina en de daaruit voortvloeiende hoge productiekwaliteit. Dankzij het unieke Rotation Dipping Painting proces in de Zilina-fabriek genieten alle 2008 Kia Sportage-modellen van een nieuwe 10-jaar anti-corrosie garantie. Tijdens het fabricageproces draait ieder koetswerk een volledige voorwaartse koprol en wordt de body helemaal ondergedompeld in een tank, waar de laklagen elektrostatisch worden aangebracht. De productie van de nieuwe 2008-model Sportage is in augustus 2007 aangevangen.

Verbeterde fabricagekwaliteit, verhoogd comfort en meer trekvermogen Het 2008-model van de Kia Sportage SUV is aan de buitenzijde niet zoveel veranderd, maar kent toch een aantal wijzigingen aan het exterieur. Zoals een nieuw vormgegeven grille, zwarte sierringen rond de koplampen, vergrote deurspiegels, een nieuw type licht aluminium wielen, meer beschikbare buitenkleuren en bumpers in kleur voor alle versies.

Nogmaals Jean-Charles Lievens: âSinds de Europese introductie in 2004 heeft de Sportage ruim 100.000 kopers voor zich gewonnen. Dit model heeft een belangrijke rol gespeeld in het vergroten van de naamsbekendheid van Kia in heel Europa. Nu de productie in Europa plaatsvindt, zal de nieuwe Kia Sportage alle gewaardeerde eigenschappen behouden, maar wel nog meer rijplezier, een verhoogd comfort en meer verfijning bieden.â

Maar ook op technisch gebied zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd, zoals een directere stuurbekrachtiging. Standaard heeft de Sportage nu zestien inch lichtaluminium wielen met 215/65 R16 banden, terwijl de schokdempers stijver zijn afgesteld. Hierdoor is het weggedrag verder verbeterd. De remmen vóór hebben een grotere diameter gekregen (nu 300 mm) waardoor de remweg is teruggebracht naar slechts 41,6 meter (vanaf 100 km/u). Hierdoor remt de Kia als één der allerbeste in zijn klasse.

In het interieur is het zitcomfort van de voorstoelen aanzienlijk verbeterd doordat ze langer (40 mm) en breder (20 mm) zijn geworden. Ook achter is de vorm van de achterbank gewijzigd, waardoor het zitcomfort en de hoofdruimte zijn toegenomen. Doordat de spiegelbehuizing opnieuw is ontworpen, net als de afdichting voor het elektrische zonnedak, is het rijwindgeluid afgenomen. Het trekvermogen van de 2008 Sportage is met 12,5 % toegenomen vergeleken met zijn voorganger; het maximale aanhangergewicht is nu 1.800 kg bij de vierwielaangedreven diesel uitvoering.