AutoRai

Fraaie opvallende nieuwbouw voor Broekhuis Ford in Harderwijk

(11/9/2007)
Het bekende automobielconcern Broekhuis, actief in Midden, Noord en Oost Nederland, maakt een imposante groei door. Het bedrijf, met haar wortels in Harderwijk, is toonaangevend in de automobielbranche en heeft diverse merken in haar portfolio. Volgend jaar wordt een fonkelnieuw automobielbedrijf in Harderwijk in gebruik genomen, waar het Ford-dealerbedrijf in ondergebracht zal worden.

Ook zal het hoofdkantoor van Broekhuis alsmede Broekhuis Volvo en Broekhuis Lease domicilie kiezen in het nieuwe bedrijf. Het pand gaat verrijzen op het scharnierpunt van de ontsluitingsweg van de nieuwe groeiwijk Drielanden, van de toegangsweg naar Ermelo en naar de stad Harderwijk.

Ten zuiden van de snelweg A28 verrijst al enige jaren het nieuwste stadsdeel van Harderwijk Drielanden, met in totaal maar liefst 4.600 nieuwe woningen. Daarnaast vinden vele bedrijven een onderdak in Drielanden, waarbij het bedrijventerrein Tonsel voornamelijk zal fungeren als Autoboulevard.

De heer Van Bronsvoort van Architectenbureau B&B, verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe Broekhuis pand: âHet nieuwe pand wordt tamelijk uniek, omdat boven het automobielgedeelte, dat normaliter zeer horizontaal is vormgegeven, ook nog drie kantoorverdiepingen zullen verrijzen. De gemeente Harderwijk heeft vastomlijnde ideeën over het uiterlijk van de diverse bouwwerken in de nieuwe wijk, die aan gedefinieerde welstandseisen moeten voldoen. In goed overleg met de gemeente is de stijlvorm voor de architectuur ontstaan en kan het Ford pand zelfs als trendsetter worden gezien voor andere nog te ontwerpen gebouwen.â Uniek is ook dat het een gebouw is met verschillende sferen, waarbij de merken apart worden gepositioneerd.

Het pand voor Broekhuis Ford
Directeur Eric Bolhaar van Broekhuis Ford: âUiteraard zullen wij volgend jaar met enige weemoed afscheid nemen van ons huidige pand, maar verhuizing is toch dringend noodzakelijk, vooral gezien de groei van het Ford modelprogramma en het potentieel van Ford voor de toekomst. Als geen ander merk biedt Ford een zeer compleet en breed modelprogramma, van de kleine kunstzinnige Ka via de fonkelnieuwe Mondeo middenklasser tot een uitgebreid aanbod van bestelautoâs.â

De Ford showroom zal plaats bieden aan 35 nieuwe autoâs, terwijl in de werkplaats maar liefst 25 werkplekken beschikbaar zijn voor onderhoud en reparatie. Nogmaals Eric Bolhaar: âDe vormgeving van het pand is zeer onderscheidend en is gebaseerd op een zogenaamd stedenbouwkundig beraad. Hierbij werden de visies getoetst van zowel de gemeente en de welstandscommissie als de opdrachtgever en de architect, die vervolgens op elkaar zijn afgestemd. Voortvloeiend uit die ruimtelijke visie voldoet het nieuwe Broekhuis bedrijf volledig aan het beeldkwaliteitplan van de gemeente Harderwijk en zijn het uiterlijk, de ruimtelijke opzet en de bruikbaarheid harmonieus op elkaar afgestemd en zal het Broekhuis pand een architectonisch hoogwaardig bedrijfsgebouw worden.â

Broekhuis Ford
Broekhuis bestaat dit jaar 75 jaar. Bij de start in 1932 ontwikkelde oprichter H. Broekhuis de kenmerken âPassie voor mensen en auto'sâ, âdegelijkâ en âkwaliteitâ. En dit bedrijfskarakter dient anno 2007 nog steeds als basis voor de gehele aanpak. âHet klinkt wellicht als een cliché, maar bij Broekhuis Ford staat de klant echt centraal. De klant zal profiteren van de veel betere efficiëntie in het nieuwe bedrijf, zoals een grote showroom met veel nieuwe modellen, een uitstekende parkeergelegenheid, een goede bereikbaarheid en een uiterst moderne en technologisch geavanceerde werkplaats.â

Broekhuis Holding
Naast diverse merken, waaronder uiteraard Ford, maken zes schadebedrijven, een leasemaatschappij en een assurantiekantoor deel uit van de Broekhuis groep. De Broekhuis Holding biedt werkgelegenheid aan ruim 630 medewerkers. De dagelijkse drijfveer is niet alleen de auto, maar veel meer de mens.

Afsluitend Eric Bolhaar: âOnze drijfveer is âBroekhuisâ¦meer dan autoâsâ en wij doen onze uiterste best dat dagelijks in de praktijk te brengen. Het nieuwe Ford pand is daar een goed voorbeeld van. De hele opzet is om zo efficiënt mogelijk te werken en de klant een optimale service te verlenen, op alle gebieden die betrekken hebben op het gebruik van de auto. Door de lay-out van het pand krijgt de klant ook echt een kijkje in de keuken.â

De ingebruikname van het nieuwe pand zal nog ruim een jaar duren en in die tijd zal Broekhuis Ford nog een aantal spetterende acties organiseren, want âtijdens de bouw gaat de verkoop gewoon door!â.