Gemeente Westervoort

Centrumvisie

Centrum Westervoort

Gemeente Westervoort werkt aan een centrumvisie voor het winkelcentrum de Wyborgh en omgeving. Tijdens de informatiebijeenkomsten op 26 april 2007 en 30 augustus 2007 hebben wij u hierover geïnformeerd. Ruim 90 personen bezochten deze bijeenkomsten en hebben hun mening gegeven. Naast deze informatiebijeenkomsten heeft gemeente Westervoort gesproken met vastgoedeigenaren en belangengroeperingen.

Nota van Randvoorwaarden en Uitgangspunten (NRU) De uitkomsten van deze gesprekken en een inventarisatie van de huidige situatie zijn samengevoegd met het huidige beleid. Hiermee is een Nota van Randvoorwaarden en Uitgangspunten (NRU) samengesteld. In de NRU wordt ingegaan op detailhandel, verkeer, parkeren, wonen, milieu etc. Deze NRU is leidraad in het ontwikkelen van een Centrumvisie. U vindt deze nota op www.centrumwestervoort.nl , klik op Nota van uitgangspunten. Ook de samenvatting kunt u hier downloaden.

Raadscommissie Ruimte & Veiligheid
De raadscommissie Ruimte en Veiligheid bespreekt 27 november 2007 (aanvang 20.00 uur) de nota. Tijdens deze vergadering geeft de commissie advies aan de gemeenteraad. De gemeenteraad vergadert hierover op 10 december 2007. Beide vergaderingen zijn openbaar. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Inspreekrecht
Wilt u tijdens de commissievergadering gebruik maken van het inspreekrecht, dan kunt u zich aanmelden bij de commissiegriffier, de heer E. Wilting. (026) 31 79 532.

Vervolg centrumvisie
Na de vaststelling van de NRU door de gemeenteraad wordt deze verder uitgewerkt naar een Centrumvisie. In deze fase worden stedenbouwkundige en infrastructurele ontwerpen voor het centrum gemaakt. Nadat deze voorstellen met bewoners en ondernemers zijn besproken, wordt een voorkeursscenario gekozen. Voor het maken van de verschillende ontwerpen wordt - na een selectieprocedure - een stedenbouwkundig bureau gekozen. Zodra de bureaukeuze gemaakt is (medio januari 2008) maken wij dit bekend. Ook de vervolgplanning is dan bekend. Tevens wordt dan aangegeven wanneer en hoe u in het vervolgtraject betrokken kunt blijven.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Samenleving:
De heer E.G.A. van Karnenbeek, ed.van.karnenbeek@westervoort.nl, telefoon 026 3179310 of de heer D. Steenbergen, 026 3179561 d.steenbergen@westervoort.nl

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl