Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 09-11-2007

Te veel op

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.05 uur werd een 34-jarige automobilist uit Veenendaal op de Raadhuisstraat gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 545 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Frontale aanrijding

LEERSUM Op donderdagavond 8 november raakten twee automobilisten gewond bij een frontale aanrijding.

Rond 22.10 uur botsten op een rotonde aan de Maarsbergseweg een 36-jarige automobiliste uit Leersum en een 42-jarige automobilist uit Veenendaal door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar. Beiden raakten gewond en werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Door de Verkeerspolitie Utrecht wordt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval ingesteld.

Bloedspoor

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie werd op donderdag 8 november twee keer gebeld dat een bewoner van een appartementencomplex bloed in de gang had aangetroffen.

Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding van een bewoner van een appartementencomplex aan de Janshof dat hij een bloedspoor in de gezamenlijke gang had aangetroffen. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in.

Het bloedspoor leidde naar een appartement en de agenten belden daar aan. In het appartement bevonden zich een man uit Driebergen-Rijsenburg en zijn vriendin uit dezelfde woonplaats. De man had een wond aan zijn hand. Zij verklaarden dat zij onenigheid hadden gehad, waarna de man zich af had gereageerd door tegen een aquarium te slaan. Dat ging iets te fanatiek: hij sloeg door het glas heen en verwondde zijn hand. Daarna was hij enige keren op en neer geijsbeerd over de gezamenlijke gang, met het bloedspoor tot gevolg. De agenten hebben de Drieberger dringend geadviseerd naar het ziekenhuis te gaan om de wond te laten behandelen.

Rond 19.10 uur kreeg de politie van een andere bewoner van het appartementencomplex een melding. Hij had hetzelfde bloedspoor aangetroffen en vertrouwde het niet. De agenten hebben hem uitgelegd wat er was gebeurd.

Aanrijding

VEENENDAAL Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op donderdagmiddag 8 november een automobilist gewond.

Rond 13.35 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Veenendaal over de Groeneveldselaan. Op de kruising met De Smalle Zijde verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 53-jarige automobilist uit Veenendaal, met een aanrijding tot gevolg.

De 53-jarige automobilist is met nekklachten per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Alcohol

VEENENDAAL Aan het begin van de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november liep een automobilist tegen de lamp: hij had te veel gedronken.

Rond 00.10 uur controleerden agenten een 41-jarige automobilist uit Rhenen op de Kerkewijk. Hij had te veel alcohol genuttigd en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Laatst gewijzigd 09-11-2007 10:30 | © Politie Utrecht