Politie Haaglanden

Persberichten 9 november

Haaglanden, 09-11-2007

Getuigenoproep, overval drogisterij
Den Haag Een 53-jarige medewerkster van een drogisterij aan de Laan van Meerdervoort schrok toen omstreeks 12.00 uur een man de winkel inkwam, haar bedreigde met een wapen en om geld vroeg. De vrouw gaf een onbekend geldbedrag aan de man. Hierop verliet de dader de zaak in de richting van het Sweelinckplein. De vermoedelijke dader was in het zwart gekleed, met een zwarte pet op het hoofd. Bijzonder was dat de dader een mondkapje voor het gezicht had. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets hebben gezien contact op te nemen via 0900 8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-07000

Gordelcontrole
Den Haag De politie hield op donderdag 8 november tussen 7.30 uur en 13.00 uur een gordelcontrole op de Viaductweg. Van de 315 gecontroleerden droegen 34 personen geen gordel. Hiervoor kregen zij een bekeuring.

Boetes voor snelheidsduivels
Den Haag De politie hield op donderdag 8 november tussen 18.00 uur en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Maanweg. Van de 1277 gecontroleerde bestuurders reden 330 personen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u.

Oproep getuigen straatroof
Den Haag Een 40-jarige Delftenaar werd op donderdag 8 november rond 22.30 uur op de Marie Heinenweg beroofd door drie verdachten. Door een goed signalement kon de politie één van de verdachten, een 42-jarige Hagenaar, aanhouden. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. Een avond eerder, op woensdag 7 november, werd een 38-jarige Hagenaar op dezelfde wijze beroofd op de Henriette Roland Holstweg. Beide slachtoffers gaven ongeveer hetzelfde signalement op van de daders: Noord- Afrikaans uiterlijk en leeftijd rond de 40 jaar. De politie komt graag in contact met getuigen van deze twee straatroven. Heeft u iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Inbrekers betrapt
Rijswijk - Een bewoner van de Caan van Necklaan reageerde 8 november om 08.40 uur adequaat toen hij de straat in fietste en twee vreemde mannen zag die zijn voordeur probeerde te openen. De bewoner, een 42-jarige Rijswijker, riep naar de mannen waarop deze probeerden weg te rennen. De Rijswijker kon één van de inbrekers vastpakken, de ander kon zich uit de voeten maken. De inbreker, een 45-jarige man uit Den Haag, beet de Rijswijker vervolgens in zijn hand. Doordat meerdere buren te hulp kwamen kon de inbreker aan de politie worden overgedragen. Omdat de Hagenaar een bekende veelpleger is moet hij op vrijdag 9 november voorkomen. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie is op zoek naar de andere inbreker.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Delft- Drie mannen raakten vrijdagmiddag 2 november 2007 omstreeks 16:30 uur met elkaar in gevecht op de Binnenwatersloot. De vechtpartij vond plaats voor kledingatelier De briljante schaar. Diverse omstanders probeerden om de mannen uit elkaar te houden. Een 24-jarige Delftenaar raakte daarbij lichtgewond. De politie zou graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de vechtpartij. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Delft op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem uw informatie delen? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Auto tegen invalidenwagen
Zoetermeer Een 42-jarige man uit Zoetermeer brak donderdag 8 november om 16.45 uur zijn been bij een aanrijding op de Boerhaavelaan. Een 20-jarige automobiliste uit Hekendorp kon de aanrijding niet meer voorkomen toen de ze de man in zijn invalidenvoertuig achter een voorganger vandaan zag komen. De ambulance vervoerde de man naar het ziekenhuis en de politie maakte proces-verbaal op.

Motordieven tegen de lamp
Zoetermeer De politie kreeg vrijdag 9 november om 04.00 uur de melding binnen dat twee mannen een motorfiets aan het stelen waren op het Bosgroen. Zij zouden de motor in een witte bestelbus hebben geladen en er vandoor zijn gegaan. De agenten zagen even later de auto op de Oostweg rijden en lieten hem stoppen. Op de vraag wat er achter in de bus lag, antwoordden de inzittenden een motor. Daarop hielden de agenten de twee mannen (33 en 27 jaar uit Rotterdam) aan. Zij zitten nog vast voor nader verhoor. De 27-jarige man die de bus bestuurde, deed dat terwijl zijn rijbewijs tijdelijk was ingenomen, dus hiervoor kreeg hij een afzonderlijk proces-verbaal.

Mooi roze
Zoetermeer Twee jongens (15 en 16 jaar) uit Zoetermeer werden donderdag 8 november om 21.30 uur betrapt op het spuiten van graffiti. Een getuige zag de jongens op de Salomeschouw bezig en belde de politie. Agenten zagen even later op de kruising Salomeschouw met de Aidaschouw twee jongens weglopen. Zij hadden een spuitbus (kleur oud-roze) en vijf spuitbusmonden bij zich. Op het politiebureau bekenden zij dat zij verantwoordelijk waren voor de pas gemaakte oud-roze tags in de tunnel bij de Salomeschouw. Na overleg met hun ouders wordt bekeken of zij in aanmerking kunnen komen voor een Halt-verwijzing.

Nat, donker en harde wind: auto te water
Wateringen Een 47-jarige automobilist uit Hoogmade raakte donderdag 8 november om 18.30 op de Wippolderlaan uur de macht over het stuur kwijt. Doordat factoren als nat wegdek, harde wind en duisternis in het spel waren, raakte de man in een slip en belandde in de sloot. De man sloeg zelf zijn acherruit eruit en bevrijdde zich zo uit de auto. Hij raakte niet gewond.

Twee autos tegen omgewaaide boom
Schipluiden Door de harde wind brak donderdag 8 november om 18.50 uur een boom af aan de Woudseweg. De boom viel dwars over de rijbaan, waardoor twee autos er tegenaan botsten. Niemand raakte gewond, maar de ravage was enorm. De brandweer zaagde de boom in stukken en een nabijwonende boer sleepte met zijn trekker de stukken stam weg.