Datum: 9 november 2007

Hillegom Verdachte van vernielingen aangehouden De politie heeft deze week twee Hillegommers van 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal vernielingen in het weekend van vrijdag 2 november. Zo werden tientallen autobanden lekgestoken, lantaarnpalen bij het gemeentehuis omvergetrokken en vernield, ruiten van winkels vernield, ruiten vijf bushokjes geheel ingeslagen, reclameborden/zuilen van een winkel kapot gemaakt, een vlaggenmast van een Doe-het-zelfwinkel omvergetrokken. Bij het gemeentehuis werden ook airco's van de muur getrokken en werd er vuil tegen de ramen gegooid. De vernielingen werden gepleegd op diverse locaties in de gemeente. De politie kwam de verdachten op het spoor mede door getuigenverklaringen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lisse Inbrekers bij bedrijf overlopen Een schoonmaakster van een bedrijf aan de Vennestraat heeft donderdag 8 november rond 20.00 uur twee inbrekers overlopen. De twee waren op nog onbekende wijze binnengekomen. De vrouw zag de mannen de trap oplopen en sprak ze aan. Direct riep ze een collega waarna de mannen de trap weer afrenden, het pand verlieten en wegreden in een grote lichtkleurige (soort Amerikaans) auto wegrijden.

Leiden Politie strijdt tegen fietsendiefstal en -heling De politie van Leiden-Voorschoten heeft op donderdagmiddag 8 november een gerichte actie gehouden op het tegengaan van fietsendiefstal en heling. De afgelopen zes maanden heeft de politie hiermee al tientallen fietsen terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren.

Vijf fietsen in beslag genomen In totaal werden er deze middag vijf fietsen in beslag genomen. Het ging hier allemaal om fietsen die maar enkele jaren oud waren en een flinke waarde vertegenwoordigden. Vier personen werden aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal. Een 21 jarige Leidse werd gecontroleerd, omdat zij op een blauwe Gazelle fiets reed die van diefstal afkomstig was. Zij bleek de fiets voor een schijnbedrag te hebben gekocht. Een 24 jarige Leidenaar werd aangehouden op de Lammermarkt, omdat voor zijn woning een blauwe Gazelle herenfiets stond die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Een 18 jarige Leidenaar reed op een paars/zilvergrijze Altra fiets over de Prinsessekade toen hij werd gecontroleerd. Hij bekende de fiets voor een niet evenredig bedrag te hebben gekocht en werd aangehouden. Op de Stationsweg werd een 18 jarige Leidenaar gecontroleerd op een groene Gazelle fiets. Hij werd staande gehouden en nadat controle uitwees dat de fiets gestolen was kon hij mee naar het politiebureau. Hij bekende dat hij wist dat hij het om een gestolen fiets ging, omdat hij de Gazelle voor tien euro had gekocht. De vijfde gestolen fiets die in beslag werd genomen was onbeheerd aangetroffen op het Stationsplein.

Dagvaarding of boete De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten. Afhankelijk van hun verklaring worden de verdachten gedagvaard bij de rechtbank of wordt er een boete uitgeschreven die al snel in de honderden euro's kan lopen.

Doe altijd aangifte! Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Redelijk vaak kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Leiden Aanhoudingen na bedreiging De politie heeft donderdagavond 8 november twee Leidenaren van 34 en 42 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging. Een 50 jarige Leidse haalde die avond haar spullen op in de woning in Leiden Noord vanwege de beëindigde relatie met de 34 jarige verdachte. In de woning onstond ruzie over enkele goederen. De mannen bedreigden de vrouw en een vriend en vriendin. De politie werd gebeld waarna de verdachten werden aangehouden.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning Donderdag 8 november is tussen 15.00 en 21.20 uur ingebroken in een woning aan de Plutostraat. Er werd een raam opengewrikt waarna de toegang tot de woning werd verschaft. In de woning werden diverse ruimten doorzocht. Vervolgens werden sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, team Alphen-Ridderveld.

Waddinxveen Buurman betrapt inbreker Een buurman van een woning aan de Junolaan heeft donderdag 8 november even na 21.00 uur een inbraak voorkomen. De buurman hoorde geluiden en keek naar buiten. Op de hoek, in de bocht zag hij een jongen staan die zich verdacht gedroeg. Vermoedelijk stond hij op de uitkijk. De buurman is naar buiten gegaan en zag een andere man die probeerde in te breken bij een woning. De jongen en de man renden weg in de richting van de Apollolaan. De buurman is de jongen achterna gerend via de brandgang bij de Jupiterlaan en de Marten Schoutenstraat echter hij kon hem later niet meer bijhouden. De man rende over het veldje van de Jupiterlaan en liet daar een tas vallen. De buurman heeft de tas, een laptoptas, meegenomen en gegeven aan de politie. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gouda Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft vrijdag 9 oktober in de vroege ochtend een 28 jarige Zoetermeerder en zijn 22 jarige vriendin uit Gouda aangehouden na een conflict met elkaar. Beiden zouden met een mes hebben gestoken. In de woning van de Goudse in het centrum ontstond ruzie waarbij zij in paniek de straat op vluchtte. De politie nam de vrouw mee naar het bureau voor een verklaring. Zij werd in het Groene Hartziekenhuis behandeld aan twee wonden. De vriend werd korte tijd later in de woning aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --