Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 09-11-2007

Inbraak in school

BREUKELEN - Vrijdagmorgen 9 november is ingebroken in een school aan het Domineeslaantje. Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie de melding dat er drie jongens het pand van de school waren binnen gegaan. Meerdere politie-eenheden gingen direct ter plaatse. Op het moment dat de eerste agent bij het pand aankwam, vluchtten de drie verdachten via een raam weg. In de omgeving is nog naar hen gezocht en een politiehond kwam twee van hen op het spoor, maar ook nu lukte het twee verdachten om te vluchten richting de Ruijterstraat en de Huijk Aartsenstraat. De school is op sporen onderzocht en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Aan getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met 0800-7000.

Winkeldiefstal

MAARSSEN - Een 15-jarig meisje uit Breukelen en een 14-jarig meisje uit Utrecht zijn donderdagavond aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan het Bisonspoor wees de meisjes omstreeks 18.00 uur aan als verdachten van winkeldiefstal. De politie nam het tweetal mee en verhoorde hen op het politiebureau. Daar bleek dat het meisje uit Utrecht niets van de diefstal afwist. De ouders van het 15-jarige meisje zijn in kennis gesteld en zij zal worden doorverwezen naar Bureau Halt.