Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 09-11-2007

Snelheidscontrole

SOEST De politie heeft op donderdag 8 november van 19.00 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Johannes Poststraat gehouden. Van de 46 gecontroleerde voertuigen, reden 18 bestuurders harder dan de toegestane 30 km/u. De topper reed 52 km/u. De overtreders werden bekeurd.

Politie zoekt getuigen aanrijding

SOEST De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag 2 november rond 14.15 uur op de rotonde van de Burgemeester Grothestraat met de Beek en Daalseweg.

Een 16-jarige inwoonster van Bunschoten-Spakenburg reed op haar bromfiets over de rotonde in de richting van de verderop gelegen supermarkt. Zij kwam uit de Inspecteur Schreuderlaan en werd vermoedelijk ter hoogte van de Burgemeester Grothestraat van achteren aangereden door een automobilist. Het slachtoffer kwam ten val en raakte korte tijd buiten bewustzijn. Een tweetal passanten hebben haar geholpen en weer bij kennis gebracht. De onbekende automobilist is na de aanrijding doorgereden zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

Het meisje hoefde zich niet in het ziekenhuis te laten behandelen, maar hield aan de aanrijding wel de nodige kneuzingen over. De bromfiets raakte beschadigd.

De politie is nu op zoek naar getuigen van deze aanrijding en zou ook graag in contact komen met de onbekend gebleven passanten die het slachtoffer hebben geholpen. Men kan hiervoor bellen met de politie in Soest op het telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op donderdagmiddag 8 november een verkeerscontrole op de Middelwijkstraat en Birkstraat gehouden.

Op de Middelwijkstraat werden drie automobilisten bekeurd voor te hard rijden en twee voor het niet dragen van de autogordel. Op de Birkstraat reden twee automobilisten te hard. De overtreders werden bekeurd.

Laatst gewijzigd 09-11-2007 11:09 | © Politie Utrecht