Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 09-11-2007

Fietser gewond: automobilist rijdt door

AMERSFOORT Op donderdag 8 november raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto. De automobilist reed na de aanrijding door.

Rond 22.10 uur reed een 14-jarige jongen uit Amersfoort over het fietspad aan de Laan van Duurzaamheid aan de linkerzijde van de weg, komende uit de richting van het Longkruid en gaande in de richting van de Zevenhuizerpoort. Op het verkeersplein aan de Zevenhuizerpoort- Laan van Duurzaamheid werd de jongen aangereden door een auto en hij kwam ten val. De automobilist reed door.

Het slachtoffer raakte kort buiten bewustzijn. Nadat hij was bijgekomen, is hij naar huis gelopen en liet zijn fiets met sporttas achter. Vervolgens is hij met zijn vader naar het ziekenhuis gegaan. De jongen had letsel aan zijn gezicht en been opgelopen.

Na in het ziekenhuis te zijn behandeld, ging de jongen met zijn vader naar het verkeersplein. Daar bleken zijn fiets en tas te zijn verdwenen.

Aan getuigen van de aanrijding op het verkeersplein of van de diefstal van de fiets met sporttas wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsgedrag

LEUSDEN/AMERSFOORT Op donderdag 8 november heeft de politie van 07.30 uur tot 09.00 uur een controle gehouden op het fietsgedrag van de jeugd.

De controle vond op de Arnhemseweg / Dodeweg / Doornseweg in Leusden en de Laan 1914 in Amersfoort plaats. Daarbij werd vooral gelet op met zijn drieën naast elkaar fietsen en het negeren van het rode verkeerslicht. Bij de controle werden negentien bekeuringen uitgeschreven: negeren rood licht (15), niet rechts houden (3) en kentekenplaat bromfiets niet zichtbaar (1). Het viel de agenten op dat de meeste fietsers netjes twee aan twee fietsten, maar dat het rode verkeerslicht veelvuldig werd genegeerd.

Inbreker met mes

AMERSFOORT Drie inbrekers werden op donderdag 8 november op heterdaad betrapt. Eén van hen bedreigde een bewoonster met een mes.

Rond 20.25 uur kwam de 28-jarige bewoonster van een woning aan De Gouden Ploeg met haar fiets thuis. Zij had haar twee zoontjes van 3 en 5 jaar op de fiets en wilde de fiets in haar schuur zetten. Daarbij zag zij dat deze openstond, terwijl zij hem had afgesloten. Uit de schuur kwam plotseling een man die de vrouw met een mes bedreigde. Zij zag dat achter hem nog twee mannen uit de schuur kwamen.

De hevig geschrokken vrouw stapte met haar fiets naar achteren en gleed gedeeltelijk onderuit. Daarop gingen de drie verdachten er te voet vandoor. De vrouw en haar zoontjes liepen bij de hachelijke ervaring buiten de schrik geen letsel op.

Het drietal had naast de inbraak in de schuur kennelijk ook geprobeerd in de woning in te breken. Door de thuiskomst van de bewoonster werden zij kennelijk in hun criminele activiteiten gestoord.

De verdachten waren alle drie tussen de 28-32 jaar oud, 1.75 1.80 meter en hadden een slank postuur. Eén van hen was blank, had blauwe ogen, lichtblond kort haar en hij droeg een zwarte jas. De andere twee hadden een licht getinte huidskleur en droegen eveneens een zwarte jas.

Aan getuigen die op of in de omgeving van De Gouden Ploeg iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

AMERSFOORT Bij een fietsverlichtingscontrole bij de Meridiaantunnel op donderdag 8 november tussen 20.00 uur en 21.30 uur werden dertien fietsers bekeurd.

Scootercontrole

HOOGLAND/AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 8 november een scootercontrole op de Maatweg in Hoogland en de Van Asch van Wijckstraat in Amersfoort gehouden.

De controle vond van 13.30 uur tot 20.00 uur plaats. In totaal werden 83 brom- en snorfietsen door motoragenten naar de controleplaatsen geleid. Aan 33 bestuurders werden in totaal 55 bekeuringen uitgereikt.

Drie bromfietsers werden aangehouden. Eén omdat hij zich aan de controle probeerde te ontrekken door ervandoor te gaan, de twee anderen omdat er was gerommeld met het framenummer van hun scooter.

Géén brandveiligheidsonderzoek van de gemeente

AMERSFOORT - Bij de gemeente is een aantal meldingen binnengekomen over personen die huis-aan-huis aanbellen en zich voordoen als een medewerker van de gemeente. Deze mensen zeggen dat een gemeentelijk onderzoek naar o.a. brandveiligheid en hang- en sluitwerk wordt gedaan en proberen een afspraak te maken om terug te komen in de avond.

Op dit moment is er geen dergelijk onderzoek gaande. Mocht u twijfelen of degene die voor u staat van de brandweer is, vraag dan naar een legitimatie. Brandweerpersoneel moet die altijd kunnen tonen als ze een huisbezoek aflegt. Daarnaast is het brandweerpersoneel herkenbaar aan de donkerblauwe bedrijfskleding waar het symbool van de brandweer opstaat.

Verdachte aangehouden voor overval woning

AMERSFOORT Op vrijdagmorgen 9 november heeft de politie een 36-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op de 74-jarige bewoonster van een woning aan de Wielewaalstraat.

Deze overval vond plaats in de ochtenduren van woensdag 11 april waarbij het slachtoffer in haar woning werd overvallen door twee gewelddadige verdachten en beroofd werd van een hoeveelheid geld.

Na uitgebreid tactisch en forensisch onderzoek vermoedt de politie dat de nu aangehouden Amersfoorter betrokken is geweest bij deze overval. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Aangehouden voor handelen in verdovende middelen

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 6 november een 22-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verkopen van verdovende middelen.

De recherche beschikte over informatie dat de Amersfoorter zich bezig hield met het verkopen van harddrugs aan gebruikers en startte een onderzoek. Tijdens dit onderzoek werden meerdere getuigen gehoord en technische opsporingsmiddelen ingezet. Op 6 november ging de politie over tot de aanhouding van zes inwoners uit Nijkerk en Amersfoort die voor het kopen van cocaïne werden verhoord. Kort hierna werd de verkoper aangehouden en ingesloten.

De verdachte is op vrijdag 9 november voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Verdachten aangehouden voor brand in woning

(zie persberichten Eemland zuid, 29/07/07, explosie in woning)

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 30 oktober en maandag 5 november twee inwoners van Amersfoort aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de brandstichting in de woning aan de Vinkenbaan. Het gaat hierbij om de 39-jarige bewoonster van het pand en een 23-jarig familielid van deze verdachte.

Op zaterdagavond 28 juli, omstreeks 20.20 uur, werd een harde knal gehoord in de woning aan de Vinkenbaan en ontstond er brand. Door de drukgolf raakte de woning zwaar beschadigd. Door deze drukgolf werden ook enkele ruiten vernield van twee nabijgelegen woningen. De bewoners van het betreffende huis waren toen niet aanwezig.

Na uitgebreid tactisch en technisch onderzoek is de politie overgegaan tot de aanhouding van beide verdachten. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven in voorlopige hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.

Rectificatie: Hennepkwekerij

(Zie persberichten Eemland zuid d.d. 29-10-2007: Hennepkwekerij)

LEUSDEN Door de politie werd op zondag 28 oktober een hennepkwekerij met ruim 350 planten in een woning aan de Duikersluis opgerold.

In de woning werden een 14-jarig meisje, een 19-jarige jongeman en een 45-jarige vrouw aangehouden. In het op 29 oktober opgestelde persbericht werd abusievelijk vermeld dat een 19-jarige man in verzekering was gesteld. Niet de 19-jarige man, maar de 45-jarige vrouw werd in verzekering gesteld. De man en het 14-jarige meisje werden in de loop van zondag 28 oktober heengezonden.

Tegen de 19-jarige man en de 45-jarige vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 09-11-2007 11:24 | © Politie Utrecht