Gemeente Deventer

gezondheidscentrum Spikvoorde

Startsein nieuw woon-, zorg- en gezondheidscentrum Spikvoorde

Op 5 november vond de officiële starthandeling plaats van de bouw van woon- zorg- en gezondheidscentrum Spikvoorde. Woningcorporatie Rentree bouwt samen met Solis en de Stichting ELS deze nieuwe Solislocatie aan de M.C. Esscherweg.

Het nieuwe huis, dat aan alle moderne eisen voor wonen met zorg voldoet, krijgt naast een gezondheidscentrum met huisartsen en fysiotherapeuten, 61 tweekamerappartementen voor cliënten met de indicatie verblijf.

Op de begane grond komt een ontmoetingsruimte, een keuken, dagverzorging en facilitaire ruimtes voor zorgaanbieders zoals huisartsen, fysiotherapeuten, een tandarts, diëtisten, een verwijspsycholoog en een consultatiebureau en een pedicure en kapsalon.

Volgens planning zal het nieuwe centrum begin 2010 worden opgeleverd. Van dit type centra zijn er nog maar heel weinig in Nederland. Voor Deventer is dit centrum uniek.

Wethouder Bert Doornebos hield een toespraak waarin hij het belang benadrukte om senioren en hulpbehoevenden zo lang mogelijk thuis of in hun eigen omgeving zorg aan te bieden.

Publicatiedatum: 9-11-2007
foto officiele starthandeling op nieuwe Solislocatie (c) Auke Pluim

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 9 november 2007