Gemeente Zwolle

Nieuwe wethouder voor PvdA

Datum uitgave persbericht: 11/09/2007

De Partij van de arbeidfractie heeft besloten Gerrit Piek als wethouderskandidaat bij de raad voor te
dragen. Gerrit Piek (55), sinds 1998 wethouder in Assen, is een ervaren bestuurder. Hij oefent het wethouderschap met veel plezier uit, is erg betrokken bij de stad Assen en de Assenaren en krijgt brede waardering voor de manier waarop hij zijn rol als lokaal bestuurder vervult. Zijn huidige portefeuille in Assen bevat de beleidsvelden onderwijs en jeugdbeleid, sociale zaken, verkeer en vervoer, minderhedenbeleid, sport en anti-discriminatie.

Uitdaging

Gerrit Piek doet zijn huidige werk in Assen met erg veel plezier. Toch stelt hij zich beschikbaar als kandidaat wethouder in Zwolle. Gerrit zegt hierover: "Vanaf het begin van deze bestuursperiode wist ik dat dit mijn laatste periode als wethouder in Assen zou zijn. Na drie termijnen ben je aan verandering toe en ik denk dat dit ook voor de gemeente Assen geldt. Het verzoek uit Zwolle kwam twee jaar voor afloop van de derde termijn. Dat is vroeg, maar de mogelijkheid om in een andere stad, in een andere omgeving wethouder te worden is een uitdaging. Dat het om Zwolle gaat, maakte de beslissing voor mijn partner en mij gemakkelijker. We hebben een goed gevoel bij deze stad."

Portefeuille

Over de voordracht tot benoeming van Gerrit Piek zal in de gemeenteraadsvergadering op 17 december worden besloten. Na zijn benoeming zal Gerrit Piek de portefeuilles ruimtelijke ordening, financiën en cultuur voor zijn rekening nemen.

Wervings- en selectiecommissie

De fractie heeft zich laten adviseren door een wervings- en selectiecommissie. De opdracht aan de commissie was op zoek te gaan naar een bekwame bestuurder voor de stad met kwaliteit èn ervaring. Deze commissie onder leiding van Gaston Sporre en verder bestaand uit Margriet Brink, afdelingsvoorzitter Hans Nooter en Theo Peeters heeft naar het unanieme oordeel van de fractie uitstekend werk verricht.

Persconferentie

Hedenmiddag om 15.30 uur geeft de fractievoorzitter van de PvdA Zwolle, Johan Weber, een persconferentie in het stadhuis, Thorbeckezaal, om de fractiekeuze voor Gerrit Piek toe te lichten en de pers de gelegenheid te bieden kennis te maken met Gerrit Piek.

Zwolle, 9 november 2007,
Fractie PvdA Zwolle