Persberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 09-11-2007

Aangehouden met gestolen boot

UTRECHT De politie heeft twee personen aangehouden omdat zij verdacht worden van de diefstal van twee boten.

Een getuige belde omstreeks 12.45 uur naar de politie. De man had in het programma Hart van Nederland (SBS6) een item gezien waar twee vaartuigen gestolen waren. Hij herkende nu één van de vaartuigen achter een voertuig. Ter plaatse troffen agenten op de Floraweg een auto met daarachter een trailer met een boot aan. Uit het politiesysteem bleek dat de boot als gestolen geregistreerd stond. De twee verdachten 35 en 47 jaar uit Breukelen en Loenen aan de Vecht werden aangehouden. Verder onderzoek bracht de agenten naar een adres waar het tweede vaartuig stond. Beiden boten werden in beslag genomen en zullen terug gaan naar de rechtmatige eigenaren.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Boven Clarenburg heeft de politie donderdagavond een vrouw aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Medewerkers van de winkel zagen omstreeks 20.45 uur dat een vrouw een aantal goederen mee nam zonder deze eerst af te rekenen. De 34-jarige vrouw uit Utrecht werd door het personeel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De Utrechtse werd voor verhoor ingesloten voor verhoor.

Aangehouden voor graffiti

UTRECHT Op de Pelmolenweg heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij op diverse plaatsen in de Smeestraat graffiti hadden aangebracht.

Een getuige belde omstreeks 22.05 uur naar de politie omdat zij zag dat twee mannen op diverse plaatsen in de Smeestraat graffiti aan het spuiten waren. De verdachten liepen door, maar de getuige bleef aan de meldkamer de locatie doorgeven. Ter hoogte van de Pelmolenweg zagen agenten het tweetal lopen. Bij het zien van de politie probeerde zij weg te lopen en een tas te verstoppen. Dit werd gezien door de agenten. Ter hoogte van de Pelmolenweg met de Boogstraat kon het tweetal, van 20 en 25 jaar uit Castricum en Heiloo, worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Aangehouden voor verduistering

UTRECHT Vijf mannen uit Utrecht zijn donderdag omstreeks 08.45 uur aangehouden voor verduistering / diefstal. Een dag eerder waren meerdere computers gestolen uit een bedrijf aan de Newtonlaan. Op beveiligingsbeelden van het bedrijf was te zien dat personen die daar schoonmaakwerkzaamheden uitvoerden, de computers hadden gestolen. De politie werd ingeschakeld en hield de vijf mannen, in de leeftijd van 17 tot 42 jaar, de volgende dag aan. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.

Laatst gewijzigd 09-11-2007 12:14 | © Politie Utrecht