Persberichten Binnensticht, 12.20 uur

Utrecht, 09-11-2007

Fietsster gewond

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op donderdag 8 november raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.15 uur fietste een 32-jarige vrouw over de rotonde aan de Rijsenburgselaan. Uit de richting van het Kerkplein reed een 79-jarige automobiliste uit dezelfde woonplaats over de Rijsenburgselaan de rotonde op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan de fietsster, met een aanrijding tot gevolg.

De 32-jarige vrouw is met een gebroken pols per ambulance naar het ziekenhuis in Zeist gebracht.

Slingerend

DEN DOLDER Door zijn wat opvallende rijgedrag liep een bromfietser in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november tegen de lamp.

Rond 02.40 uur zagen agenten een bromfietser slingerend over de Provincialeweg N238 rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Fornheselaan een stopteken. Bij de blaastest blies hij een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. De verdachte, een 46-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Snelheidscontrole

BUNNIK De politie heeft op donderdag 8 november van 19.00 uur tot 20.50 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N229 gehouden. Van de 1029 gecontroleerde voertuigen, negeerden 39 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 108 km/u.

Zware aanrijding

WERKHOVEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op donderdag 8 november een passagier van één van de autos gewond.

Rond 18.25 uur reed een 26-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede over de Graaf Lynen van Sandenburgweg, komende uit de richting van Bunnik en gaande in de richting van Cothen. Ter hoogte van de Korte Zuwe sloeg zij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een haar tegemoetkomende 20-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede, met een zware aanrijding tot gevolg.

De passagier van de 20-jarige automobilist, zijn 24-jarige broer uit dezelfde woonplaats, klaagde over ademhalingsproblemen. Hij werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Beide autos liepen zware schade aan de voorzijde op en moesten worden weggesleept.

Laatst gewijzigd 09-11-2007 12:25 | © Politie Utrecht