Gemeente Zederik


Riolering

Start rioolwerkzaamheden bedrijventerrein Meerkerk IV

In navolging op de gepresenteerde plannen tijdens de informatiemiddag van 29 maart 2007 zal er in een aantal straten op het industrieterrein van Meerkerk gestart worden met een aanpassing van het riool. Deze aanpassing is nodig om de capaciteit van het rioolstelsel op het bedrijfsterrein Meerkerk IV te vergroten en zodoende de wateroverlast te voorkomen.
Hoewel in onze berichtgevingen destijds gemeld stond dat de uitvoering rond de bouwvak 2007 zou plaatsvinden, heeft de voorbereiding van het bestek meer tijd gevergd dan van te voren was aangenomen.

Op 5 oktober 2007 hebben wij een aanbesteding gehouden onder een aantal aannemingsbedrijven voor de uitvoering van de werkzaamheden. Aannemersbedrijf gebr. de Kreij b.v. uit Giessenburg was hierbij de voordeligste en gaat het werk uitvoeren. Dhr. Jasper de Kreij zal uitvoerder van het werk zijn. Bij calamiteiten of vragen over de uitvoering kunt u hem bereiken op telefoonnummer (06) 53 72 57 85.

Toezichthouder van het werk vanuit de gemeente is de heer Rob Geerts

Op woensdag 7 november zullen de werkzaamheden starten. Het gehele werk zal gefaseerd worden uitgevoerd. Het gehele werk dient voor het einde van het jaar te worden opgeleverd.

Op het nieuwe bedrijfsterrein heeft de aannemer ruimte tot zijn beschikking gekregen voor het inrichten van een werkterrein.

Tijdens de werkzaamheden zullen, middels borden, tijdelijke omleidingroutes worden ingesteld. De hoofdtransportroute voor materiaal en materieel zal altijd via de Energieweg langs de ambulancepost verlopen.

Om de riolering te vervangen zal plaatselijk het asfalt worden opengebroken waarna tijdelijke bestrating zal worden aangebracht. Deze bestrating zal tot in de loop van volgend jaar blijven liggen. Gedurende deze periode kan de sleuf nazakken en zal de bestrating tussentijds worden opgehaald. Volgend jaar zal het asfalt hersteld worden.

Daar waar de werkzaamheden over particulierterrein gaan zal er door de uitvoerder van het werk contact met de betreffende grond- eigenaren/gebruikers worden opgenomen om de planning af te stemmen met die van de bedrijven. Deze afstemming is nodig om de overlast zo veel mogelijk te beperken voor de betrokken partijen.

Voorafgaand aan de werkzaamheden is er door een adviesbureau een fotoreportage opgesteld van de huidige openbare ruimte. Wij zullen er als opdrachtgever alles aan doen om dit uitgangspunt ook na oplevering van de werkzaamheden te handhaven.