Radboud Universiteit Nijmegen


Persbericht

Pb 07 - 34
Nijmegen, november 2007

Dr. A.M.T. (Anna) Bosman benoemd tot hoogleraar Dynamiek van leren en ontwikkeling

Dr. A.M.T. (Anna) Bosman (Beneden Leeuwen, 1956) is per 1 november 2007 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Dynamiek van leren en ontwikkeling. De leeropdracht is gesitueerd in het Behavioural Science Institute. Prof. Bosman zal zich concentreren op de dynamiek van leerprocessen van kinderen en jeugdigen met leer- en ontwikkelingsstoornissen.

Anna Bosman behaalde drie kandidaatsexamens aan de Radboud Universiteit: pedagogische en andragogische wetenschappen (1981), wijsbegeerte in 1983) en psychologie 1984. In 1987 studeerde ze af in de cognitieve psychologie.

Mw. Bosman promoveerde in 1994 aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar lees- en spelvaardigheden van kinderen en volwassenen.

Sinds 2000 is dr. Bosman als universitair hoofddocent verbonden aan de Radboud Universiteit (Onderzoeksschool BSI, afdeling pedagogische wetenschappen en onderwijskunde). Met haar onderzoek naar evidence-based therapieën en behandelingen probeert ze een brug te slaan tussen de psychologische theorie en de pedagogische praktijk van kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen. Om deze kinderen te kunnen helpen is het belangrijk te weten welke benaderingen effectief zijn en welke niet.

Als hoogleraar dynamiek van leren en ontwikkeling zal ze met behulp van innovatieve methoden het gedrag van kinderen en jeugdigen met een atypische ontwikkeling bestuderen en waar nodig remediëren.

Noot voor de pers:
Contact: a.bosman@pwo.ru.nl, tel. 024-3612129,
afd. communicatie, tel. (024) 361 6000, info@communicatie.ru.nl

Persberichten van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn ook te raadplegen via www.ru.nl