Radboud Universiteit Nijmegen


Persbericht

Pb 07 - 35

Nijmegen, november 2007

Dr. Agnes van Minnen benoemd tot bijzonder hoogleraar angstregulatie en behandeling van angststoornissen

Dr. A (Agnes) van Minnen heeft met ingang van 1 november 2007 de bijzondere leeropdracht angstregulatie en behandeling van angststoornissen aan de Radboud Universiteit aanvaard. De leeropdracht is ondergebracht bij het Behavioural Science Institute. De nieuwe hoogleraar zal nauw samenwerken met Eni Becker, hoogleraar klinische psychologie en deskundig op het gebied van angststoornissen. Waar het werk van Eni Becker met name gericht is op experimenteel onderzoek naar cognitieve processen die een rol spelen bij angst, zal Agnes van Minnen zal zich meer richten op de toepassingen daarvan in de klinische praktijk.

De leerstoel is ingesteld door Stichting Forum GGZ Nijmegen met als doel een brug te slaan tussen de wetenschap en de klinische praktijk.Agnes van Minnen werkt sinds 1995 op de angstpolikliniek van de GGZ NIjmegen, een polikliniek gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen en patiëntgebonden onderzoek. Ze blijft ook verbonden aan de angstpolikliniek

Daarvoor werkte ze als universitair docent bij de vakgroep klinische psychologie en persoonlijkheidsleer van de Radboud Universiteit. Hier deed ze onderzoek naar etiologie en behandeling van posttraumatische stressstoornis, behandeling van ongewenste gewoonten impulsen en seksuele stoornissen.

Agnes van Minnen (Dordrecht, 1964) studeerde verpleegkunde en psychologie (1986 -1990) en volgde de opleiding tot klinische psycholoog en cognitief-gedragstherapeut. Ze promoveerde in 1995 op onderzoek naar de diagnostiek en behandeling van verstandelijk gehandicapten met psychiatrische stoornissen en/of ernstige gedragsproblematiek.

Noot voor de pers

Contact: Wetenschapsredactie Radboud Universiteit Nijmegen, tel. (024) 361 6000, email: wetenschapsredactie@communicatie.ru.nl