Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 9 november 2007

Lichtmast aangereden politie zoekt getuigen

Haaksbergen

De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Westsingel in Haaksbergen op vrijdag 9 november. Daar werd een lichtmast aangereden en de onbekend gebleven bestuurder reed hierbij door.

Op vrijdag 9 november trof de politie omstreeks 04.00 uur aan de Westsingel in Haaksbergen een omvergereden lichtmast en platgereden struiken aan. De onbekend gebleven bestuurder is hierbij doorgereden. Ter plaatse waren de bandensporen nog duidelijk zichtbaar. Het wordt niet uitgesloten dat de auto na de aanrijding mogelijk is weggesleept. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Haaksbergen van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-145432)

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 63-jarige fietser uit Enschede is op donderdag 8 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Dr. J. van Damstraat in Enschede.

Op donderdag 8 november reed omstreeks 19.30 uur een 63-jarige fietsster uit Enschede over de Fazantstraat in Enschede komende uit de richting van de Deurningerstraat. Op de kruising met de Dr. J. van Damstraat verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende en op de Dr. J. van Damstraat rijdende 29-jarige automobilist uit Enschede. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede werd gebracht. (07-145360)

Kop staart aanrijding

Almelo

Op de Aalderinkssingel in Almelo heeft op donderdag 8 november een kop staart aanrijding plaatsgevonden tussen een 16-jarige bromfietser uit Almelo en een 52-jarige automobiliste uit Enschede.

Op donderdag 8 november reed omstreeks 08.30 uur een 16-jarige bromfietser uit Almelo over de Aalderinkssingel in Almelo komende uit de richting van de Kolthofsingel. Voor hem in diezelfde richting reed een 52-jarige automobiliste uit Enschede. De 52-jarige moest op een gegeven moment remmen en de bromfietser, die achter haar reed, kon niet op tijd stoppen. Er ontstond een aanrijding waarbij beide bestuurders gewond raakten. De 16-jarige moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. De 52-jarige kon ter plaatse behandeld worden door ambulance personeel en kon daarna haar weg weer vervolgen. (07-144987)

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Holten

De politie heeft op donderdag 8 november het rijbewijs van een 88-jarige automobilist uit Holten ingevorderd na een aanrijding op de Kwintenweg in Holten.

Op donderdag 8 november kreeg de politie omstreeks 15.00 uur een melding van een aanrijding op de Kwintenweg in Holten. Ter plaatse bleek een automobilist, een 88-jarige man uit Holten, aan de Kwintenweg door onbekende oorzaak tegen een boom gereden te zijn. Vervolgens was hij met zijn auto doorgeschoten en de achtertuin van een woning ingereden. De 88-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Deventer worden gebracht. Het rijbewijs van de 88-jarige werd ingevorderd vanwege twijfels over zijn rijvaardigheid. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-145231)

Automobiliste rijdt onder invloed

Hengelo

Het rijbewijs van een 23-jarige automobiliste uit Enschede is op vrijdag 9 november ingevorderd. Zij reed onder invloed van alcohol op de Oldenzaalsestraat in Hengelo.

Op vrijdag 9 november zagen politiemensen omstreeks 02.00 uur op de Oldenzaalsestraat in Hengelo een auto rijden waarvan het rijgedrag van de automobiliste de aandacht trok. De bestuurster trok de aandacht van de politie omdat zij met haar voertuig over de weg slingerde en verschillende keren de stoeprand raakte. De agenten achtervolgden de bestuurster en konden aan de Josef Haydnlaan de auto aan de kant zetten. Toen de bestuurster, een 23-jarige Enschedese, op haar rijgedrag werd aangesproken roken agenten dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies de vrouw 1,7 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de 23-jarige werd hierop ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-145426)

Aanhouding na mishandeling

Enschede

Een 42-jarige Enschedeër is op donderdag 8 november aangehouden wegens mishandeling van een 65-jarige Enschedeër aan de Deurningerstraat in Enschede.

Op donderdag 8 november kreeg de politie omstreeks 22.00 uur een melding van een mishandeling aan de Deurningerstraat in Enschede. Ter plaatse trof de politie een 65-jarige Enschedeër in zijn woning aan de Deurningerstraat aan met een bebloed gezicht. De 65-jarige had even daarvoor met een buurtbewoner, een 42-jarige Enschedeër, een woordenwisseling gehad. Er ontstond vervolgens een handgemeen waarbij de 65-jarige in zijn gezicht werd geslagen. Omdat de 42-jarige er inmiddels al vandoor was stelde de politie een onderzoek in en werd vrijdag 9 november omstreeks 00.30 uur de 42-jarige op de Oosterstraat in Enschede aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. (07-145408)

Winkelpersoneel houdt verdachte van diefstal aan

Hengelo

In een winkel aan Het Plein in Hengelo heeft winkelpersoneel op donderdag 8 november een 26-jarige man uit Borne aangehouden wegens diefstal.

Op donderdag 8 november kreeg de politie omstreeks 18.30 uur een melding dat personeel van een winkel aan Het Plein in Hengelo een man betrapt had op het stelen van geluidsapparatuur. Deze man, waarvan later bleek dat het ging om een 26-jarige uit Borne, had geluidsapparatuur uit de winkel meegenomen. Zonder te betalen was hij de kassa gepasseerd waarop winkelpersoneel de 26-jarige vervolgens aanhield. Toen hij werd overgedragen aan de politie troffen agenten bij de man meer spullen aan waarvan vermoed wordt dat deze van diefstal afkomstig zijn. De 26-jarige werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (07-145336)

Politie houdt na onderzoek verdachten van diefstal aan

Tubbergen

Na een onderzoek heeft de politie op donderdag 8 november een 37-jarige Enschedeër en een 29-jarige Enschedese aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal uit een winkel aan de Galvanistraat in Tubbergen op woensdag 31 oktober.

Op woensdag 31 oktober nam de politie een aangifte op van diefstal uit een winkel aan de Galvanistraat in Tubbergen. Omstreeks 11.00 uur die dag werd er uit de winkel een laptop gestolen. De politie stelde een onderzoek in en hield vervolgens op donderdag 8 november een 37-jarige man en een 29-jarige vrouw , beide uit Enschede, aan op verdenking van diefstal. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. (07-141706)

Hennepkweker aangehouden

Enschede

Een 43-jarige man uit Doetinchem is donderdag 8 november aangehouden, omdat in een woning die hij huurde aan de Stinsburg in Enschede een hennepkwekerij werd aangetroffen.

De politie heeft op donderdag 7 november een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Stinsburg in Enschede. In verband met de ontmanteling van deze kwekerij kon de politie een 43-jarige man aanhouden in zijn woning in Doetinchem. De man huurde het pand aan de Stinsburg om er hennepplanten te kweken.

In totaal werden ongeveer 500 planten aangetroffen. Alle planten en aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken werden door de politie in beslag genomen en in opdracht van de officier van Justitie vernietigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-145025)

Beschonken bestuurder ramt lantaarnpaal en rijdt door

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede is in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november aangehouden, omdat hij met zijn auto, onder invloed van alcohol, een lantaarnpaal omver reed op de kruising van de Van der Heijdenstraat en de Drebbelstraat in Enschede. De man reed na de aanrijding door.

Op vrijdagochtend 9 november omstreeks 4.45 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising van de Van der Heijdenstraat en de Drebbelstraat in Enschede. Toen agenten op de kruising kwamen zagen zij een lantaarnpaal op het trottoir liggen. Getuigen verklaarden dat de automobilist na de aanrijding was doorgereden.

De automobilist, een 26-jarige man uit Enschede, kon even later aan de Boeroestraat in Enschede worden aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,01 promille uit. Omdat er sprake was van recidive werd het rijbewijs van de man ingevorderd. (07-145440)

Twee aanhoudingen na inbraken in auto's

Hengelo

Twee mannen van 29 en 32 jaar, beide met de Poolse nationaliteit, werden in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november aangehouden aan de Bornsestraat in Hengelo. De mannen hadden inbraken gepleegd in verschillende auto's bij een bedrijf aan de Hassinkweg in Hengelo.

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november zagen surveillerende agenten omstreeks 2.15 uur een tweetal mannen lopen op de Vosboerweg in Hengelo. Toen de mannen de politieauto opmerkten, renden zij weg. De politie zette de achtervolging in en kon een van de mannen achterhalen op de Bornsestraat. De agenten vonden in een tuin aan de Bornsestraat een tas met auto-onderdelen, die de mannen tijdens hun vlucht hadden weggegooid. Het zoeken naar de tweede man werd voortgezet. Een politiehond trof de tweede man even later aan in nabij gelegen bosjes.

De politie hield het duo aan. Het bleken twee mannen van 29 en 32 jaar met de Poolse nationaliteit. De auto-onderdelen, die zij tijdens hun vluchten hadden laten vallen, bleken afkomstig uit een aantal auto's van een bedrijf aan de Hassinkweg in Hengelo. De beide zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-145428)

Beschonken automobilist verliest macht over het stuur

Oldenzaal

Het rijbewijs van een 20-jarige man uit Oldenzaal werd donderdag 8 november ingevorderd. Hij had met zijn auto, onder invloed van alcohol, een eenzijdige aanrijding veroorzaakt op de kruising van de Denekamperstraat en de Oliemolenstraat in Oldenzaal.

Op donderdag 8 november werd omstreeks 22.45 uur een aanrijding gemeld op de Oliemolenstraat in Oldenzaal. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij, dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden. Een 20-jarige automobilist uit Oldenzaal reed met zijn auto vanuit Denekamp over de Oliemolenstraat richting Oldenzaal. Voor de kruising met de Denekamperstraat verloor de 20-jarige de macht over het stuur. De man reed over het trottoir tussen een lantaarnpaal en een electriciteitskastje door en kwam midden op de genoemde kruising tot stilstand. Tijdens deze manoeuvre werd niets geraakt, maar de auto raakte aan de onderkant dusdanig beschadigd, dat deze moest worden afgesleept.

Toen de agenten vroegen naar de toedracht van het ongeval, roken zij dat de man gedronken had. Na ademanalyse bleek een promillage van 0.93 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd het rijbewijs van de 20-jarige Oldenzaler ingevorderd. (07-145406)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

Een 17-jarige man uit het Duitse Bad-Gandersheim kon donderdag 8 november worden aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Schurinkdwarsweg in Enschede.

Op donderdag 8 november werd omstreeks 17.45 uur een inbraak in een woning aan de Schurinkdwarsweg in Enschede gemeld. Een 31-jarige vrouw uit Enschede wilde haar woning binnen gaan. Toen zij de deur opende kwam zij echter oog in oog te staan met een voor haar onbekende man. De man duwde haar aan de kant en rende weg. Een 52-jarige man uit Hengelo werd gealarmeerd doordat de vrouw om hulp riep. Hij zag de man hem tegemoet rennen en kon hem zo aanhouden.

De man, een 17 jarige inwoner van het Duitse Bad Gandersheim werd overdragen aan de politie. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-145313)

tel.: 053-4555588


---- --