Gemeente Venlo


Kaldenkerkerweg Venlo blauw geverfd

8-11-2007

De politie Venlo-Oost, het verkeershandhavingsteam, de Koninklijke Marechaussee en de gemeentelijke handhavers hebben gezamenlijk op woensdag 7 november een grote handhavingsactie gehouden op de kaldenkerkerweg. Initiatiefnemer van deze actie blauw is wethouder Twan Beurskens. Er zijn circa 300 voertuigen gecontroleerd en 85 processen-verbaal uitgeschreven.

Woensdag 7 november is er tussen 16.00 en 20.00 uur een grote handhavingsactie gehouden op de Kaldenkerkerweg in Venlo. Het was de start van een intensievere samenwerking tussen de gemeente, politie, verheershandhaving en Koninklijke Marechaussee. In totaal waren er zo'n dertig mensen actief. De verschillende instanties hebben perfect samengewerkt. Bij de voorbereidingen én tijdens de actie zelf, zegt wethouder Twan Beurskens. Het is de bedoeling om dit in de toekomst vaker te herhalen. Ik denk dan aan zo'n 4 of 5 keer per jaar.

Alle vier de verschillende organisaties gaan over handhaving, de winst zit in de samenwerking, zegt Ria Faber, chef basiseenheid politie Venlo-Oost. Gisteren bleek dat die samenwerking hartstikke goed ging, dat is prettig om te ervaren.

Resultaten

KMAR
De Koninklijke Marechaussee heeft in de buurt van Stadion de Koel haar reguliere controle werkzaamheden uitgevoerd. Zij heeft twee personen aangehouden die illegaal in Nederland verbleven, en één persoon kreeg proces-verbaal omdat hij zich niet kon identificeren.

Verkeershandhavingsteam
Het verkeershandhavingsteam controleerde op de gehele Kaldenkerkerweg op verkeersovertredingen zoals het niet dragen van een gordel, de snelheid en het niet dragen van een helm op een brommer of scooter. Overtreders werden door motoragenten begeleid naar de parkeerplaats van Stadion de Koel. Het team heeft 105 blaastesten afgenomen. Niemand had te diep in het glaasje gekeken. Tien bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel, drie voor door rood licht rijden en twee voor het niet deugen van de verlichting. Allen hebben een proces-verbaal gekregen.

Politie
De politie voerde ter hoogte van de parkeerplaats nabij het NS station een algehele verkeerscontrole uit. Van de aangehouden voertuigen werden onder meer papieren, banden, uitlaat en verlichting gecontroleerd. De resultaten: 18 bestuurders droegen geen autogordel, van 30 bestuurders was de verlichting niet in orde, er reden drie vrachtwagens op de kaldenkerkerweg waar dat niet is toegestaan, één mistlamp was niet in orde, één geval van prostitutie en prostituant, van één bestuurder was het rijbewijs vervallen, één snelheidsovertreding (77 km/u waar 50 is toegestaan), van één persoon is de hennep ingenomen die hij bij zich droeg (5 gram), van één voertuig was de APK verlopen, er zijn ca. 50 blaastests afgenomen (ook hier had niemand teveel gedronken) en er is één bromfiets in beslag genomen (wegens rijden zonder rijbewijs)

Gemeente
De gemeentelijke handhavers voerden op de gehele Kaldenkerkerweg reguliere controlewerkzaamheden uit, waarbij extra aandacht werd geschonken aan zaken die overlast veroorzaken, zoals loslopende honden, verkeerd parkeren, verkeerd aangeboden huisvuil en zwerfafval. Het resultaat: zes fout-parkeerders, één auto die onterecht op een invalidenparkeerplaats stond, één wildplasser en twee loslopende honden. Ook deze personen kunnen allen een proces-verbaal tegemoet zien.

Goede doorstroming verkeer
Alle voertuigen die gecontroleerd werden, zijn van de weg geleid naar een parkeerplaats. Op deze manier heeft het overige verkeer geen last gehad van de actie en kon de verkeersstroom soepel doorlopen.

Ik ben zeer blij met de resultaten, zegt een tevreden wethouder Beurskens. Deze actie sluit mooi aan op het lopende traject Handhaving Kaldenkerkerweg waarbij pand voor pand wordt aangepakt. We willen dat de Kaldenkerkerweg weer een mooie toegangsweg tot de stad wordt, en daar doen we dus ook moeite voor. Afgesproken is dat de actie ook in de toekomst zeker herhaald wordt.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490