Gemeente Westvoorne


Extra dijkbewaking is vrijdag 9 november stopgezet

Afgelopen vrijdagnacht heeft de dijkbewakingsorganisatie van waterschap Hollandse Delta tijdens het stormachtige weer gepatrouilleerd langs de kuststrook. De waterkeringen op de Kop van Goeree, Voorne en langs het Hartelkanaal bleken alle in goede conditie te verkeren. Vanochtend om vijf uur is de extra bewaking van dijken en duinen stopgezet.

Hollandse Delta besloot eind donderdagmiddag de dijkbewakingsorganisatie in te stellen vanwege de hoge waterstanden. Door een combinatie van noordwesterstorm en springvloed bereikte het water bij Hoek van Holland vrijdagochtend omstreeks 2.30 uur een hoogte van 3.16 meter boven NAP. De dijkbewakingsorganisatie hoefde niet in actie te komen in de Hoeksche Waard, op Overflakkee, Putten, IJsselmonde en het Eiland van Dordrecht. Omdat Rijkswaterstaat de Maeslantkering en Hartelkering tijdig had gesloten, werden de waterkeringen op dit deel van de Zuid-Hollandse eilanden voldoende beschermd.

Hollandse Delta controleert vandaag de waterkeringen bij laag water om te kijken of er schade is ontstaan. Aan het eind van de dag maakt het waterschap een voorlopige balans op.

Voor actuele informatie, zie www.waterschaphollandsedelta.nl